Antena 3 CNN Actualitate Unul dintre bărbaţii torturaţi de poliţişti, găsit mort. Cel de-al doilea a murit acum 3 săptămâni

Unul dintre bărbaţii torturaţi de poliţişti, găsit mort. Cel de-al doilea a murit acum 3 săptămâni

Unul dintre bărbații care au fost ridicați, în toamnă, de câțiva polițiști din Capitală și torturați pe un câmp de la marginea orașului a fost găsit mort în locuința unui cunoscut.

Unul dintre bărbaţii torturaţi de poliţişti, găsit mort. Cel de-al doilea a murit acum 3 săptămâni
de Andrei Grigore    |    29 Mar 2021   •   10:16

Moartea bărbatului de doar 39 de ani este cu atât mai suspectă cu cât, în urmă cu aproximativ trei săptămâni, și celălalt bărbat implicat în cazul de tortură a murit, din cauze aparent naturale. 

Mihai Ghiorghe a murit sâmbătă dimineața, din primele informații, din cauza unei supradoze. 

Teodor, prietenul lui Mihai, a decedat în urmă cu trei săptămâni, fiind internat în spital, după ce a fost diagnosticat cu depresie. 

Acuzațiile celor doi au dus la inculparea a nouă agenți de poliție, între care și un lider de sindicat.

Trei dintre suspecți sunt în arest la domiciliu, ceilalți, cercetați sub control judiciar.

Surse din Parchet susțin că moartea celor două victime nu ar periclita ancheta, de vreme ce suspecții ar fi recunoscut acuzațiile la audieri.

Polițiști din București, reținuți pentru răpire și tortură

Poliţiştii sunt acuzaţi că în luna august a anului trecut au bătut cu bestialitate doi tineri la staţia de metrou Eroii Revoluţiei. Potrivit anchetatorilor, unul dintre tineri a fost băgat cu forţa în maşină şi dus pe un câmp în apropiere de Jilava, unde ar fi fost încătuşat şi torturat, apoi victima a fost abandonată pe câmp.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală Anticorupţie.

Bărbații acuzau că au fost bătuţi cu bestialitate de poliţişti

Faptele ar fi avut loc la sfârșitul lunii august, în Sectorul 4, la ora 1.30 noaptea. Cei doi bărbaţi, unul de 39 de ani, celălalt de 51 de ani, spuneau că se aflau pe stradă şi ar fi intervenit în timp ce câțiva polițiști ar fi bruscat o persoană. Aceştia s-ar fi răzbunat pe ei, i-ar fi încătușat și i-ar fi dus pe un teren viran, unde i-ar fi bătut cu bastoanele. 

×
Subiecte în articol: politisti tortura
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close