Băsescu nu vede şi dosarul lui Radu Pricop, deşi ginerele său este urmărit penal pentru un tun de milioane de euro

de M.T.    |    01 Noi 2014   •   10:32

Deşi ginerele său este urmărit penal într-un dosar pentru un tun de milioane de euro, preşedintele spune că nu ştie despre acest caz.

Ştie detalii despre dosarul Microsoft, EADS şi despre filaje, dar nu ştie că Radu Pricop "a omorât-o" în acte pe Eleonora Bratianu şi a pus mâna pe 90 de hectare de teren care aparţineau Brătienilor.

„Ştiu că există o dispută pe tema asta, dar vă rog să mă credeţi că nu-i cunosc detaliile”, a afirmat preşedintele.

Băsescu recunoaşte însă că grupări de samsari profită de neputinţa proprietarilor de drept, cumpără drepturile litigioase şi apoi , cu o viteză uluitoare, instanţa le dă terenuri de zeci de milioane de euro.

„Deşi procedura cumpărării de drepturi litigioase este bună pentru economie, ea nu trebuia să se aplice în procesul de restituire. Pentru că uitaţi la ce deformare uriaşă s-a ajuns”, a spus Băsescu.

„Foştii proprietari, cu procese de 10-12 ani, n-au reşit să-şi redobândească proprietatea, a venit un samsar care le-a dat 10% din valoarea bunului pe care îl aveau de recuperat, apoi, din cauza corpuţiei, acesta a obţinut proprietatea în 6 luni, 1 an, 2 ani”, a adăugat preşedintele.

Parteneri
x close