Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Reprezentanţii Guvernului n-au fost în măsură să-mi dea soluţiile de care este nevoie pentru reducerea CAS

Băsescu: Reprezentanţii Guvernului n-au fost în măsură să-mi dea soluţiile de care este nevoie pentru reducerea CAS

Băsescu: Reprezentanţii Guvernului n-au fost în măsură să-mi dea soluţiile de care este nevoie pentru reducerea CAS
Sursa foto: Foto: Intact Images
14 Iul 2014   •   18:13

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, în urma întâlnirii cu premierul Victor Ponta şi ministrul Finanţelor, că reprezentanţii Guvernului nu au fost în măsură să îi dea soluţiile de care avea nevoie pentru a fi liniştit în privinţa reducerii CAS.

"Nu prea am avut succes, trebuie să recunosc", a spus preşedintele la începutul declaraţiei de presă.

Băsescu a adăugat că i se pare că este vorba despre "incompetenţa Guvernului", pentru că reprezentanţii Executivului nu au avut "argumente cifrice" care să îl facă să fie "mai liniştit".
   
"Pentru mine a fost clar că singura abordare pe care o au şi premierul şi ministrul Finanţelor este politică", a mai spus preşedintele.

Traian Băsescu s-a întâlnit astăzi cu premierul Ponta şi ministrul de Finanţe, Ioana Petrescu, pentru a purta discuţii pe tema legii privind reducerea CAS. Discuţiile s-au încheiat, luni, în jurul orei 16.30, la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta nu au ajuns la o concluzie pe tema reducerii CAS, după discuţiile de la Palatul Cotroceni.


Cele mai importante declaraţii ale lui Traian Băsescu:

- Singura abordare pe care o are şi premierul şi ministrul Finanţelor este politică

- Reprezentanţii Guvernului n-au fost în măsura să-mi dea soluţiile şi explicaţiile de care este nevoie

- Mă aşteptam ca măcar doamna ministru să vină cu o foaie A 4 în care să spună "un miliard vine de aici, altul de acolo, si cu asta acoperim deficitul"

- În expunerea de motive a legii însăşi, analiza Guvernului arată deficitul neacoperit al celor cinci miliarde.

- Se constată că impactul pe bugetul asigurărilor de stat va fi minus 6,5 miliarde, iar reducerea de cheltuieli de 1,6 miliarde, deci rămâne la cele 5 miliarde constatate.

- În mod cert, nu va putea fi menţinut acordul cu FMI fără a se prezenta surse atât pe obiectivul pe termen mediu şi acoperirea deficitului suplimentar la fondul de pensii, care ajunge la 18 miliarde de lei




×
Subiecte în articol: reducere cas Ioana Petrescu
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close