Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Un magistrat care distruge o carieră politică ar trebui să ştie că îşi încheie şi el cariera când face un abuz

Băsescu: Un magistrat care distruge o carieră politică ar trebui să ştie că îşi încheie şi el cariera când face un abuz

Băsescu: Un magistrat care distruge o carieră politică ar trebui să ştie că îşi încheie şi el cariera când face un abuz
Sursa foto: Foto: Intact Images
21 Dec 2011   •   22:16

Preşedintele Băsescu a declarat, miercuri, la postul public de televiziune, că faptul că procurorii nu răspund de distrugerea carierei nimănui îl face să se îndrepte tot mai puternic către ideea de a discuta cu majoritatea parlamentară astfel încât răspunderea magistraţilor să nu se mai limiteze la cea disciplinară.
   
"Vreau să ştiţi că, deocamdată, conform legii, nu răspunde niciodată procurorul pentru distrugerea carierei unui om politic sau a unui om oarecare. Nu răspunde nici procurorul, nici judecătorul. Însă asta mă îndreaptă tot mai puternic către ideea de a discuta cu majoritatea parlamentară şi să nu oprim răspunderea magistraţilor numai la răspunderea disciplinară. Cum tu distrugi o carieră, trebuie să ştii că şi tu îţi închei cariera în momentul în care faci un abuz asupra unui om", a spus preşedintele.
   
Traian Băsescu a adăugat că "sistemul judecătoresc s-a izolat de celelalte puteri ale statului".
   
"Problema răspunderii magistraţilor devine tot mai acută în urma rezultatelor pe care le vedem în instanţe. Eu nu spun că nu au făcut şi lucruri foarte bune. Uitaţi-vă că de când au mai puţine abordări fanteziste şi merg mai mult pe producerea probelor clasice - flagrant, luare de mită - au mai mult succes decât atunci când încep să imagineze", a adăugat preşedintele.
   

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close