Antena 3 CNN Actualitate Ioan Ghișe: Nu există bază legală pentru evacuare în cazul Antena 3

Ioan Ghișe: Nu există bază legală pentru evacuare în cazul Antena 3

Ioan Ghișe: Nu există bază legală pentru evacuare în cazul Antena 3
17 Feb 2016   •   21:32

În scandalul evacuării Antenelor nu există bază legală pentru evacuarea celor cinci posturi, a spus, miercuri, senatorul PP-USL, Ioan Ghișe.

 
”Bază legală pentru evacuare acum nu există și trebuie să acționați juridic în acest sens. 
 
Milioanele dvs de telespectatori au fost doriți ca masă de manevră în stradă, de cei care au inițiat acest plan”, a spus Ioan Ghișe, senator PP-USL, miercuri, la emisiunea Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv, de la Antena 3.

Președintele Klaus Iohannis critică acțiunea în forță a inspectorilor ANAF care au descins la sediile Intact Media Group

Și premierul Dacian Cioloș a vorbit, miercuri, în plenul Senatului, despre situația sediilor televiziunilor din trustul Intact. Premierul a declarat că a cerut noii conduceri ANAF să reanalizeze modul în care își desfășoară activitatea, astfel încât atitudinea agenților să fie una de respect față de cetățeni și față de contribuabili. 

Mihai Gâdea a anunțat luni, în emisiunea 100 de Minute, că emisia televiziunii Antena 3 este amenințată. Inspectorii ANAF au transmis că, în cel mult cinci zile, clădirile în care funcționează Antena 3 vor fi evacuate
 
Fiscul şi-a trimis echipe de agenţi care au luat la verificat birou cu birou sediul administrativ al Antenei 3 din strada Gârlei. 
 
O acţiune în forţă, prin care inspectorii ANAF le-au anunţat oamenilor evacuarea în cinci zile a imobilelor în care funcţionează televiziunile trustului intact.
 
În aproape un an şi jumătate, de când a fost dată sentinţa prin care clădirile televiziunilor Intact au fost confiscate, Antena 3 a făcut peste 20 de solicitări la Ministerul de Finanţe pentru a putea rămâne cu chirie în aceste sedii, aşa cum şi alte televiziuni stau cu chirie la stat. Nu a existat însă niciun răspuns.
 
Autorităţile care au comandat această evacuare ştiu însă foarte bine că nu se poate muta o televiziune în cinci zile, cu tone de aparatură şi kilometri de cabluri. 
 
În plus, o astfel de mişcare pune sub semnul întrebării şi situaţia celor câteva mii de angajaţi ai trustului.
 
Antena 1 funcţionează de 22 de ani în sediul de pe şosesua Bucureşti Ploieşti, iar Antena 3 de 11 ani. Clădirea a fost modernizată şi adaptată necesităţilor unui post tv, iar investiţia se ridică la milioane de euro.

×
Parteneri
Afacerea pur românească cu care un tânăr a dat lovitura în Oradea
x close