Antena 3 CNN Actualitate Bebeluşul unei gravide din Botoşani, infectată cu COVID-19, a fost salvat în ultima clipă

Bebeluşul unei gravide din Botoşani, infectată cu COVID-19, a fost salvat în ultima clipă

Medicii din Botoşani au dus o luptă contracronometru, luni seara, pentru a salva un bebelus, născut prematur, după ce mama sa, diagnosticată cu COVID-19, a ajuns la spital în stare critică.

Bebeluşul unei gravide din Botoşani, infectată cu COVID-19, a fost salvat în ultima clipă
Sursa foto: monitorulbt.ro
de Claudia Popovici    |    12 Ian 2021   •   20:31

Femeia în vârstă de 29 de ani, gravidă în 31 de săptămâni a fost diagnosticată cu Covid-19 pe 6 ianuarie. Trei zile mai târziu ea a fost internată pe secția Reanimare a Spitalului Județean de Urgență Botoșani.

Din păcate starea de sănătate a gravidei s-a înrăutăţit şi luni, 11 ianuarie 2021, medicii au decis să o intubeze.

„S-a decis, cu o echipă medicală, un anumit punct critic, pe care dacă pacienta îl atingea, din punct de vedere al mai multor parametri clinici, să se intervină de urgenţă. Din păcate, s-a ajuns în acel punct şi a fost luată decizia operaţiei cezariene”, a explicat un medic din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, notează monitorulbt.ro

A fost mobilizată o echipă de trei medici de la maternitate, un medic anestezist şi o echipă de la blocul operator al SJU, iar pacienta a fost dusă în sala de operaţii.

Născut prematur, bebeluşul a primit o şansă la viaţă

Potrivit cadrelor medicale, bebeluşul a avut nevoie de reanimare în primele clipe de viaţă. Născut prematur cu o greutate de 2000 de grame, micuţul a fost preluat de o ambulanţă cu personalul echipat special pentru transport Covid care a stat în permanenţă în aşteptare la Spitalul Judeţean. Ulterior bebeluşul a fost preluat într-un incubator special şi transporat la maternitate.

În prezent el este conectat la un aparat de ventilaţie şi este stabil. Acesta a fost testat şi pentru Covid, urmând ca rezultatul să vină în cursul nopţii.

Din păcate, mama sa a fost reinternată în Secţia de Reanimare, în stare foarte gravă.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close