Antena 3 CNN Actualitate Bombă jurnalistică uriașă la Sinteza zilei. Șeful Interpol din Costa Rica rupe tăcerea

Bombă jurnalistică uriașă la Sinteza zilei. Șeful Interpol din Costa Rica rupe tăcerea

Bombă jurnalistică uriașă la Sinteza zilei. Șeful Interpol din Costa Rica rupe tăcerea
de S.T.    |    10 Oct 2018   •   22:24

Bombă jurnalistică uriașă la Sinteza Zilei. Șeful Interpol din Costa Rica rupe tăcerea.

Într-un interviu exploziv realizat de Ana Bujor, șeful Interpol Costa Rica face dezvăluiri despre operațiunea de capturare a celor mai puternice femei din România, din perioada regimului Băsescu.

Şeful biroului Interpol Costa Rica, Gustavo Chinchilla, a anunţat că Elena Udrea şi Alina Bica se află în arest preventiv pentru două luni în centrul penal Vilma Curling în aşteptarea procesului de extrădare.

De ce s-a întâlnit cu Alina Bica înainte de capturare?

„Într-o audiență, doamna Alina Bica s-a prezentat la biroul Interpol însoțită  de consilierii săi legali într-un mod foarte politicos. La acel moment nu ne-a oferit locația, dar am păstrat contactul cu avocații ei care ne-au lăsat informații de contact”, a spus el.

Întrebat dacă o cunoștea dinainte pe Alina Bica, Gustavo Chinchilla a spus că nu a știut despre ea.

„Cu doamna Elena Udrea nu am avut niciun tip de contact, niciun tip de abordare și imediat după reținerea doamnei Elena, unul dintre avocații doamnei Alina Bica ne-a contactat și eu i-am spus că era timpul să se predea, că cel mai bine era să se prezinte singură la Tribunalul penal al Întâiului Circuit judiciar din San Jose. Dar, el mi-a spus că urma să vorbească cu doamna Bica și că apoi ne va contacta din nou”, a dezvăluit șeful biroului Interpol Costa Rica.

Potrivit șefului Interpol Costa Rica, procedura judiciară nu se poate pune pe stand by. „Procedura de reținere trebuie să continue”, a declarat el.

Ce șanse are Elena Udrea să fie eliberată?

Gustavo Chinchilla: „Ele au dreptul să solicite câteva recursuri. Ar putea să solicite eventual o schimbare de măsuri. E dreptul lor”

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close