Antena 3 CNN Actualitate Avion Tarom Bucureşti - Madrid, aterizare de urgenţă. La bord se afla un pasager cu COVID

Avion Tarom Bucureşti - Madrid, aterizare de urgenţă. La bord se afla un pasager cu COVID

O cursă Tarom care a decolat joi de la Bucureşti cu destinaţia Madrid a aterizat de urgenţă la Timişoara după ce unei persoane aflate la bord i s-a făcut rău. Ulterior, s-a dovedit că aceasta era infectata cu COVID.

Avion Tarom Bucureşti - Madrid, aterizare de urgenţă. La bord se afla un pasager cu COVID
de Adrian Iclozan    |    21 Ian 2021   •   11:40

UPDATE: Pacienta din avion va fi tratată la Bucureşti

Medicii de la Timişoara au decis ca pacienta de la bordul cursei Bucureşti - Madrid să fie transferată în Capitală, la Spitalul Victor Babeş.

UPDATE: Avionul Tarom şi-a reluat zborul spre Madrid

Cursa Tarom Bucureşti - Madrid, care a efectuat în cursul dimineţii o aterizare de urgenţă la Timişoara, a decolat spre destinaţia iniţială cu puţin timp înainte de ora 13. Pasagerii urmează să fie testaţi rapid la sosirea pe aeroportul din Madrid.

UPDATE: Femeia din avionul Tarom, confirmată cu COVID după al doilea test antigenic

Pasagera de 65 de ani căreia i s-a făcut rău la bordul cursei aviatice Tarom Bucureşti - Madrid este infectată cu COVID-19. Al doilea test antigenic efectuat la UPU a Spitalului Timişoara a ieşit pozitiv. De asemenea, testul rapid efectuat pe ambulanţa care a preluat pacienta de pe aeroport a ieşit pozitiv.

Conform surselor spitaliceşti, pacienta este în stare stabilă şi rămâne în evaluare, cu suspiciune de sindrom coronarian acut. Ea acuză dureri abdominale şi anterior a acuzat dureri toracice şi dispnee (dificultate respiratorie care apare în cazul bolilor cardiace).

UPDATE: Pasagera cu COVID avea test PCR negativ

Femeia depistată cu COVID la bordul cursei Tarom Bucureşti - Madrid avea un test PCR negativ făcut in data de 19.01.2021. Testul rapid efectuat în ambulanţă a ieşit însă pozitiv.

Pacienta a fost retestată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal Timişoara iar acest ultim test a fost neconcludent şi a trebuit să fie repetat.

Rezultatul urma să fie cunoscut aproximativ în jurul orei 13.

Joi la prânz, pasagerii cursei Tarom Bucureşti - Madrid se aflau în zona securizată a aeroportului Timişoara.

"A fost o cursă aeriană a companiei Tarom, pe ruta București – Madrid cu 183 de pasageri la bord și s-a intervenit ca urgență medicală. (...). Pasagerii sunt pe aeroport și despre ce s-a întâmplat în interiorul aeronavei doar compania Tarom poate spune. Noi vom anunţa când urmează să plece aeronava", a spus Gabriela Halmi, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internațional "Traian Vuia" din Timișoara.

Ştirea iniţială

Potrivit primelor informații, o persoană aflată la bord a acuzat stări de rău și a leșinat. Aceasta și-ar fi pierdut cunoștința pentru câteva momente.

În aceste condiţii, piloții au luat decizia să se întoarcă pe cel mai apropiat aeroport, deși aeronava părăsise deja spațiul aerian al României.

Cea mai apropiată locaţie era Timişoara, astfel că aeronava a aterizat acolo cu puţin timp înainte de ora 10 dimineaţa.

Confirmarea că persoana de la bord are COVID a venit de la personalul ambulanţei, care a preluat pacientul şi l-a transportat la spitalul Spitalul Municipal Timișoara.

Surse medicale: femeia de la bord a intrat în comă, fiind ulterior depistată cu COVID

Este vorba despre o femeie de 65 de ani, româncă. Aceasta ar fi participat la o înmormântare în Braşov. Surse medicale spun că femeia a intrat în comă diabetică, aceasta fiind cauza leşinului temporat. Testul rapid a arătat ulterior că aceasta era infectată cu COVID.

Cursa la bordul căreia s-a îmbarcat femeia are 183 de pasageri, potrivit unor surse aeroportuare.

În urma aterizării de urgenţă aeronava trebuie testată tehnic, într-o procedură care durează aproximativ 30 de minute. Avionul urmează să fie apoi dezinfectat, în vederea continuării cursei spre Madrid, după consultări cu autorităţile spaniole.

Autorităţile sanitare locale urmează, la rândul lor, să întreprindă ancheta epidemiologică şi să stabilească dacă femeia a purtat tot timpul mască şi dacă fost în contact cu alţi pasageri.

×
Subiecte în articol: COVID-19 aterizare de urgenta
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close