Antena 3 CNN Actualitate Buşoi: Recomand pacienţilor să ceară la externare decontul de cheltuieli

Buşoi: Recomand pacienţilor să ceară la externare decontul de cheltuieli

Buşoi: Recomand pacienţilor să ceară la externare decontul de cheltuieli
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    04 Feb 2014   •   19:28

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Cristian Buşoi, atenţionează unităţile sanitare că au obligaţia să elibereze pacientului, la externare, documentul de cheltuieli şi sugerează bolnavilor să solicite acest act.

"Direcţia generală de monitorizare, control şi antifraudă a CNAS a efectuat mai multe controale inopinate la 10 spitale din ţară. În multe situaţii, am constatat că nu există, la foile de observaţie, decontul de cheltuieli care se eliberează pacienţilor la externare", a spus Buşoi, potrivit Mediafax.

Preşedintele CNAS a subliniat că există un ordin al ministrului Sănătăţii, respectiv Ordinul nr. 1100/2005, care prevede introducerea decontului de cheltuieli ce se eliberează pacientului pentru serviciile primite.

În acest context, Cristian Buşoi recomandă tuturor pacienţilor să solicite decontul de cheltuieli atunci când unitatea sanitară "a uitat să le elibereze, din proprie iniţiativă, acest document legal".

Potrivit Ordinului 1100/2005, începând cu 1 ianuarie 2006, unităţile sanitare publice şi cabinetele medicale trebuie să elibereze pacienţilor un decont de cheltuieli, pentru valoarea serviciilor medicale acordate.

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close