Antena 3 CNN Actualitate Buzău. Una din surorile lovite de un TIR a murit, cealaltă va fi adusă cu un elicopter în Capitală

Buzău. Una din surorile lovite de un TIR a murit, cealaltă va fi adusă cu un elicopter în Capitală

Buzău. Una din surorile lovite de un TIR a murit, cealaltă va fi adusă cu un elicopter în Capitală
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    05 Apr 2013   •   21:03
Update 21.10 - Una dintre surorile lovite de un TIR, pe DN 2 E 85, în localitatea buzoiană Limpeziş, a murit, iar cealaltă fată, care este în comă, va fi preluată de un elicopter SMURD şi transportată la un spital din Bucureşti.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Buzău, comisar-şef Florina Crucianu, fata în vârstă de 15 ani a murit, iar sora ei, de 11 ani, este în comă şi urmează să fie preluată de un elicopter SMURD şi transportată la Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar Arseni" din Bucureşti.

Medicii buzoieni sunt rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire ale fetei de 11 ani.
___________________________________________

Două surori din judeţul Buzău au ajuns la spital, vineri seară, după ce au fost lovite de un TIR, în apropierea unei treceri de pietoni, martori ai accidentului fiind şeful CJ Vrancea, Marian Oprişan, care a sunat la 112, şi ministrul Nicolae Bănicioiu, care le-a făcut masaj cardiac victimelor, potrivit Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Buzău, comisar şef Florina Crucianu, accidentul a avut loc, vineri seară, pe DN 2 E 85, în localitatea buzoiană Limpeziş, în zona unei treceri de pietoni.

Cele două surori, în vârstă de aproximativ 12 şi 15 ani, au fost lovite de un TIR condus de un tânăr din Suceava. Conform sursei citate, cele două fete, care sunt în stare gravă, au fost preluate de ambulanţe şi transportate la spital.

La ora transmiterii acestei ştiri, la locul accidentului se fac măsurători şi cercetări pentru a se stabili dacă fetele au fost lovite de autovehicul în timp ce se aflau pe trecerea de pietoni.

Martor al accidentului a fost preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea, Marian Oprişan, care venea dinspre Bucureşti spre Buzău. Oprişan a spus că TIR-ul se deplasa "destul de rapid", iar şoferul a încercat să le evite pe cele două fete, însă le-a lovit cu partea din spate a autovehiculului.

"Veneam dinspre Bucureşti către Buzău, am observat că TIR-ul rula destul de rapid. Am ajuns în Limpeziş, am văzut fetele pe trecerea de pietoni, am redus viteza, şoferul TIR-ului, care venea din spate, le-a văzut târziu şi probabil, având greutate, n-a mai putut să frâneze până în trecere. A încercat să evite imapctul, a efectuat o manevră, TIR-ul a ieşit de pe şosea, dar le-a lovit pe cele două fete cu partea din spate", a declarat, vineri, preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan.

El a mai spus că imediat după producerea accidentului la faţa locului a ajuns şi ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, care circula dinspre Buzău spre Bucureşti, el participând la alegerile pentru desemnarea preşedintelui PSD Buzău.

"Am oprit şi eu, şi el. Nicu Bănicioiu le-a făcut masaj cardiac amândurora, eu am sunat la ora 18.00 la 112, după care l-am sunat personal pe Raed Arafat. Cele două fete au fost preluate de două ambulanţe, iar starea lor era gravă. De fapt, una dintre ele este în stare mai gravă, dar va veni un elicopter să o transporte de la Buzău la Bucureşti", a adăugat Oprişan.

Constantin Boşcodeală a fost reales, vineri, preşedinte al PSD Buzău, pentru al doilea mandat consecutiv, fiind votat în unanimitate de cei aproximativ 400 de social-democraţi prezenţi la Conferinţa Judeţeană.×
Parteneri
Horoscop 24 septembrie 2023. Săgetătorii transformă dușmanul în prieten
x close