Antena 3 Actualitate Calendarul admiterii la liceu în 2021 a fost modificat. Când vor fi repartizați elevii din clasa a VIII-a

Calendarul admiterii la liceu în 2021 a fost modificat. Când vor fi repartizați elevii din clasa a VIII-a

de Raluca Bîrcă    |    04 Mai 2021   •   17:38
Calendarul admiterii la liceu în 2021 a fost modificat. Când vor fi repartizați elevii din clasa a VIII-a

Calendarul admiterii elevilor la liceu a fost modificat. Potrivit unui Ordin al Ministerului Educației, repartizarea elevilor va fi realizată la data de 24 iulie 2021.

În aceste condiţii repartizarea computerizată a absolvenților de clasa a VIII-a pe locurile de la liceu va avea loc pe 24 iulie în loc de 16 iulie, cum era prevăzut iniţial, iar părinții trebuie să îsi anunțe intenția de depunere a dosarului, prin telefon sau e-mail, în prima zi prevăzută în calendar pentru această etapă.

Foarte important de știu, atât pentru părinți, cât și pentru elevi, este data de 16 iulie. Aceasta  este data la care vor începe să completeze acele fișe de înscriere cu opțiunile pe care le au pentru admiterea la liceu.

Rezultatele, mai exact repartizarea computerizată, le vor găsi părinții și elevii la școli, abia în data de 24 iulie, în loc de 16 iulie când era prevăzută inițial.

Practic, s-a decalat calendarul pentru admiterea la liceu. Acest fapt se datorează modificării aduse la felul în care se vor depune documentele.

Data repartizării elevilor la liceu, modificată

Dacă părinții vor să le depună în format fizic, ei trebuie să anunțe acest lucru fie telefonic, fie online, în prim zi de înscrieri (16 iulie).

Este foarte importantă și data de 4 iunlie. Atunci, elevii vor vedea rezultatele la Evaluarea Națională. Aceste rezultate contează în proporție de 80% în calcularea mediei de admitere la liceu.

Calendarul admiterii la liceu pentru 2021

Potrivit  Ordinul nr. 3.721/23.04.2021, ce prevede noile modificări, calendarul admiterii la liceu arată astfel:

10 mai 2021 – Anunțarea, de către inspectoratele școlare, a metodologiei de organizare a probei de verificare a cunoștințelor de limbă maternă

10 mai 2021 – Afișarea ofertei de școlarizare/ofertei de formare profesională, concretizată în profiluri, domenii și calificări profesionale, pentru învățământul liceal, filiera tehnologică. Stabilirea codurilor pentru fiecare unitate de învățământ liceal pe filiere, profiluri, specializări/domenii de pregătire, limbă de predare.

Crearea bazei de date la nivelul fiecărei unități de învățământ gimnazial și la nivel județean, cuprinzând datele personale ale elevilor de clasa a VIII-a, în Sistemul informatic integrat al învățământului din România (SIIIR), prin verificarea și corectarea, după caz, a informațiilor privind elevii și formațiunile de studiu la care aceștia sunt asociați.

Tipărirea broșurii care cuprinde informațiile despre admitere; postarea broșurii pe site-urile inspectoratelor școlare. În broșură se va regăsi și mențiunea că, pentru acțiunile care presupun prezența la unitatea de învățământ a candidaților/părinților este necesară informarea, prin telefon sau e-mail, a unității de învățământ cu privire la intenția de depunere/ completare/ preluare a documentelor, în vederea planificării accesului în unitatea de învățământ.

10 – 14 mai 2021 – Transmiterea în unitățile de învățământ gimnazial a broșurilor cuprinzând informațiile legate de admitere. Transmiterea de către inspectorate la școlile gimnaziale a listei centrelor de înscriere, precum și a școlilor arondate fiecărui centru.
Afișarea în unitățile de învățământ gimnazial și pe site-ul acestora a graficului ședințelor/ acțiunilor de completare a opțiunilor de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, precum și a Metodologiei și a Calendarului admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2021-2022, precum și a unei adrese de e-mail și a unui număr de telefon, dedicate admiterii 2022, precum și o adresă de e-mail și un număr de telefon dedicate admiterii.

21 mai 2021 – Transmiterea la Ministerul Educației a broșurilor de admitere ale fiecărui județ, în versiune electronică și tipărită.

17 mai – 11 iunie 2021 – Ședințe/acțiuni de instruire cu părinții și elevii pentru prezentarea
procedurilor de admitere și a planului de școlarizare, organizate la unitatea de învățământ sau prin mijloace electronice de comunicare (telefon, e-mail, videoconferință on-line etc.)

16 iunie 2021 – Transmiterea de către fiecare unitate de învățământ gimnazial către Comisia de admitere județeană/a municipiului București a bazei de date cuprinzând mediile generale de absolvire ale absolvenților clasei a VIII-a, precum și a listei elevilor corigenți, repetenți, cu situația neîncheiată sau exmatriculați, prin completarea acestor informații în aplicația informatică centralizată.

17 iunie 2021 – Transmiterea de către comisiile de admitere județene/a municipiului București către Comisia națională de admitere a bazei de date cuprinzând mediile generale de absolvire ale absolvenților clasei a VIII-a, prin confirmarea finalizării operațiunilor specifice completării acestor date în aplicația informatică centralizată.

13 iulie 2021 – Transmiterea de către Comisia națională de admitere către comisiile județene a bazei de date cu mediile de admitere și a ierarhiei județene prin activarea, în aplicația informatică centralizată, a secțiunilor și rapoartelor specifice.
Depunerea/Transmiterea declarațiilor de către părinții sau reprezentanții legali ai candidaților care optează pentru stabilirea mediei la evaluarea națională fără a lua în calcul rezultatul la proba de limbă și literatură maternă, la secretariatele unităților de învățământ de proveniență.
Depunerea/Transmiterea declarațiilor de către părinții sau reprezentanții legali ai candidaților care au susținut Evaluarea Națională în etapa specială și care optează pentru stabilirea mediei la evaluarea națională fără a lua în calcul rezultatul la proba de limbă și literatură maternă, la secretariatele unităților de învățământ de proveniență, se face în data de 12 iulie 2021

14 iulie 2021 – Completarea de către secretariatele școlilor a fișelor de înscriere cu numele/codul unității de învățământ gimnazial, cu datele personale ale absolvenților clasei a VIII-a, cu mediile generale de absolvire, cu notele și mediile obținute la evaluarea națională din clasa a VIII-a, cu mediile de admitere, prin preluarea acestora din aplicația informatică centralizată.

15 iulie 2021 -  Anunțarea ierarhiei la nivel județean/al municipiului București a absolvenților clasei a VIII-a.
 

×
Subiecte în articol: calendar admitere liceu modificat repartizare

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close