Antena 3 CNN Actualitate Campanie în Capitală pentru explicarea pericolului reprezentat de ”Balena Albastră”

Campanie în Capitală pentru explicarea pericolului reprezentat de ”Balena Albastră”

Campanie în Capitală pentru explicarea pericolului reprezentat de ”Balena Albastră”
04 Apr 2017   •   08:01

Campania de conştientizare "Stop joc! E viaţa ta!" va fi demarată, marţi, de primarul general Gabriela Firea şi ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, pentru a le explica elevilor din şcolile bucureştene pericolul la care se expun dacă joacă "Balena Albastră". 

Evenimentul va avea loc începând cu ora 12,00 la Şcoala nr. 164, din sectorul 6 al Capitalei, a informat Primăria Capitalei. Alături de primarul general şi ministrul Afacerilor Interne vor fi prezenţi artişti şi sportivi. 

Ministrul Carmen Dan a anunţat, duminică, efectuarea unor acţiuni de prevenire şi de informare în ceea ce priveşte jocul virtual "Balena Albastră" în şcolile din Capitală. 

Ea a precizat că nu s-a stabilit o legătură între cazurile cu care autorităţile s-au confruntat şi acest joc. 

Tot duminică, edilul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că va merge marţi la o şcoală din sectorul 6 pentru a discuta cu elevii şi a atrage atenţia asupra pericolelor acestui joc. 

"Îi vom informa pe elevi că Internetul este extrem de plăcut, ne ajută să ne documentăm, să ne informăm, să explorăm chiar lumea, dar poate fi periculos atunci când accesăm astfel de jocuri. (...) Este un joc extrem de periculos, a devenit deja un fenomen din câte am discutat cu profesori, psihologi şi specialişti în IT. La debutul acestui joc nimic nu pare a fi periculos sau nimic nu induce ideea finalului. În schimb, iată că avem deja câteva cazuri în ţară de copii care au fost puşi în pericol din cauza acestui joc şi nu cred că trebuie să aşteptăm să se întâmple ceva rău în Bucureşti pentru a acţiona", a spus Firea, într-o intervenţie la Digi 24. 

Poliţiştii care au efectuat cercetări în cazul copilului de 11 ani, din localitatea dâmboviţeană Cazaci, care s-a sinucis pe 28 martie, precizau că acesta le spunea colegilor de la şcoală că joacă ''Balena Albastră''. 

"Din verificări s-a stabilit că elevul care s-a sinucis le spunea colegilor că juca un anumit joc. Nu avem certitudinea că jocul a fost cauza care a dus la deces. Au fost ridicate cele două telefoane şi calculatorul pe care copilul le folosea şi urmează să se efectueze expertizele necesare. Părinţii au declarat că nu ştiau că băiatul juca jocul respectiv", spunea, pe 28 martie, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa, Alexandra Niculaie.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close