Antena 3 CNN Actualitate Când se răceşte vremea. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Când se răceşte vremea. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Când se răceşte vremea. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni
Sursa foto: Foto: www.deviantart.com
28 Oct 2013   •   12:56
Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat prognoza pentru pentru următoarele două săptămâni.

Iată cum va fi vremea în intervalul 28 octombrie-10 noiembrie:

BANAT
În primele zile ale intervalului se va menţine vremea deosebit de caldă pentru sfârşitul lunii octombrie, cu valori diurne de 22...24 de grade şi minime nocturne de 9...11 grade, în medie. Începând de joi, temperaturile vor scădea uşor, dar se vor situa în continuare mult peste mediile climatologice ale perioadei, astfel încât cele maxime vor fi de 15 la 18 grade, iar valorile din timpul nopţilor se vor încadra în ecartul mediu de 5 la 8 grade.

Ploi slabe vor fi posibile în intervalul 5 - 7 noiembrie.

CRIŞANA
În intervalul 28 - 30 octombrie vremea se va menţine cu mult mai caldă decât ar fi normal în această perioadă din an, cu valori diurne de 20...22 de grade şi minime nocturne de 9...11 grade, în medie. Începând de joi temperaturile vor scădea uşor, dar se vor situa în continuare peste mediile climatologice specifice datei, astfel încât, aproape pe tot restul intervalului de prognoză, cele maxime vor fi în medie de 14...17 grade, iar valorile din timpul nopţilor se vor încadra în ecartul mediu de 5 la 8 grade.

Probabilitate de ploi, slabe cantitativ, va fi mai mare în zielele de 5, 6 şi 7 noiembrie.

TRANSILVANIA
Primele zile ale intervalului de prognoză vor fi caracterizate de un regim termic cu mult peste cel obişnuit la sfârşit de octombrie, fiind de aşteptat valorile diurne de 18...20 de grade şi minime de 4 la 8 grade, ca medie. Începând din 31 octombrie temperaturile vor scădea, dar se vor menţine, până la 10 noiembrie, în general peste mediile climatologice specifice primei decade de noiembrie; temperaturile maxime vor fi în medie de 11...15 grade, iar minimele nocturne se vor încadra într-un ecart mediu de 2...5 grade.

Ploi slabe vor fi posibile în zilele de 6 şi 7 noiembrie.

MARAMUREŞ
În primele zile ale intervalului se va menţine vremea deosebit de caldă pentru sfârşitul lunii octombrie, cu valori diurne de 19...21 de grade şi minime nocturne de 8...10 grade, în medie. Începând de joi temperaturile vor scădea uşor, dar se vor situa în continuare peste mediile climatologice ale perioadei, astfel încât cele maxime vor fi în medie de 15 la 18 grade, iar valorile din timpul nopţilor se vor încadra în ecartul mediu de 5 la 8 grade, cel mai probabil pânăla sfârşitul intervalului de prognoză

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare între 5 şi 8 noiembrie.

MOLDOVA
Intervalul de prognoză debutează cu o vreme deosebit de caldă, raportat la valorile specifice acestei perioade din an, cu valori medii ziua de 18...22 de grade, iar noaptea de 8...10 grade. Începând de joi temperaturile vor scădea uşor, dar vor fi - aproape pe tot restul intervalului- mai ridicate decât mediile climatologice specifice primei decade a lunii noiembrie, cu maxime în medie de 12...15 grade şi valori medii în timpul nopţilor de 4 la 7 grade. Dupădata de 31 octombrie creşte probabilitatea pentru precipitaţii în cantităţi nesemnificative, mai ales ploi sau burniţă.

DOBROGEA
În primele zile ale intervalului vremea se va menţine deosebit de caldă, raportat la valorile specifice acestei perioade din an, cu valori medii ziua de 18...21 de grade, iar noaptea de 10...12 grade.Temperaturile vor scădea în special dupădata de 31 octombrie, devenind apropiate de mediile climatologice, iar tendinţa pânăla sfârşitul intervalului de prognozăva fi ca valorile să oscileze în jurul mediilor climatologice specifice primei decade a lunii noiembrie, cu maxime în medie de 11...14 grade şi valori medii în timpul nopţilor de 6 la 9 grade. După data de 31 octombrie creşte probabilitatea pentru ploi în cantităţi nesemnificative sau burniţă.

MUNTENIA
În primele zile ale intervalului vremea se menţine deosebit de caldă, raportat la valorile specifice acestei perioade din an, cu valori medii ziua de 20...23 de grade, iar noaptea de 8...11 grade. Temperaturile vor scădea în special după data de 31 octombrie, devenind apropiate de cele climatologic normale, iar tendinţa până la sfârşitul intervalului de prognoză va fi ca valorile să oscileze în jurul mediilor specifice primei decade a lunii noiembrie, cu maxime în medie de 12...16 grade şi valori medii în timpul nopţilor de 4 la 8 grade. După data de 31 octombrie creşte probabilitatea pentru ploi în cantităţi nesemnificative sau burniţă

OLTENIA
Între 28 şi 30 octombrie vremea va fi deosebit de caldă pentru aceastăperioadădin an, cu valori medii ziua de 20...23 de grade, iar noaptea de 8...11 grade. Temperaturile vor scădea în special după data de 31 octombrie, devenind în general apropiate de cele climatologic normale, iar tendinţa până la sfârşitul intervalului de prognoză va fi ca valorile să se meţină în jurul mediilor multianuale specifice primei decade a lunii noiembrie, cu maxime în medie de 11...15 grade şi valori medii în timpul nopţilor de 4 la 8 grade.

După data de 31 octombrie creşte probabilitatea pentru ploi în cantităţi nesemnificative sau burniţă.

 

 

.

 

 

 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close