Antena 3 CNN Actualitate Când vor scădea cazurile de COVID în România? Anunţul făcut de ministrul Nelu Tătaru

Când vor scădea cazurile de COVID în România? Anunţul făcut de ministrul Nelu Tătaru

România nu a trecut de primul val al epidemiei de coronavirus şi s-ar putea ca numărul de cazuri să scadă, dacă se respectă regulile, abia în noiembrie.

Când vor scădea cazurile de COVID în România? Anunţul făcut de ministrul Nelu Tătaru
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    15 Sep 2020   •   08:30

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a făcut declaraţia luni seara, atunci când a fost întrebat când va veni valul doi al epidemiei în România.

"Stați să terminăm valul unu. Noi avem cea de-a doua fază a primului val sau a doua cocoașă, suntem în acel platou pe care intenționăm să-l menținem pe aceste două săptămâni în care vedem efectul de la începutul școlii, efect pe care trebuie să-l observăm în rândul copiilor, dar și în rândul profesorilor, sunt cei care intră în contact cu acești copii", a spus Tătaru, potrivit digi24.ro.

Tătaru: Numărul de cazuri COVID ar putea să scadă după a doua jumătate a lui octombrie-noiembrie

Şeful de la Sănătate a spus că numărul de cazuri de COVID ar putea să scadă după a doua jumătate a lunii octombrie, dacă sunt respectate restricțiile impuse.

"Respectarea regulilor ar trebui să ne lase în același platou, cu o creștere relativ mică a numărului de cazuri de la o zi la alta. În condițiile în care ne ducem spre începutul lui octombrie și vedem că gestionăm bine începutul acestei școli, ne va putea face ca spre jumătatea a doua a lui octombrie-noiembrie să avem și o scădere a numărului de cazuri, să nu uităm că va veni un sezon gripal, să nu uităm că există un sezon rece, că există patologie și comorbidități", a mai spus ministrul Sănătății.
 

×
Subiecte în articol: Nelu Tătaru
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close