Cardurile de sănătate vor fi distribuite la nivel naţional de Poşta Română, începând cu 18 septembrie

de D.D.    |    05 Sep 2014   •   12:43
Cardurile de sănătate vor fi distribuite la nivel naţional de Poşta Română, începând cu 18 septembrie Foto: Intact Images
În două săptămâni, vom începe să primim prin Poştă cardurile de sănătate. Casa Naţionala de Asigurări de nătate a semnat chiar astăzi la Guvern contractul pentru distribuirea cardurilor catre populaţie. Un pas înainte în procesul de modernizare a sistemului de sănătate, dar şi un ajutor pentru Poşta Română, spune premierul.

Compania Naţională Poşta Română şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) au semnat vineri, la Palatul Victoria, acordul-cadru pentru distribuirea cardurilor de sănătate la nivel naţional, valoarea contractului fiind de 37,5 milioane lei (8,5 milioane euro), cu o durată de patru ani.

Procesul de distribuire va începe la 18 septembrie. Volumul total ce urmează a fi livrat, la nivel naţional, pe durata celor patru ani, este estimat la aproximativ 13,6 milioane de carduri.

Poşta Română va livra cardul de sănătate destinatarului în maximum 20 de zile calendaristice, începând cu ziua lucrătoare următoare celei în care trimiterile au intrat în reţeaua poştală.

"Poşta Română se dovedeşte a fi cel mai important jucător pe piaţa liberalizată a serviciilor poştale, un partener de încredere pentru astfel de proiecte strategice. Prin contractul încheiat astăzi cu CNAS, operatorul naţional de servicii poştale marchează trecerea de la o politică de management de subzistenţă, la o politică bazată pe criterii comerciale competitive, prin care să recupereze cota de piaţă pierdută în ultimii 20 de ani", a declarat directorul general al Companiei Naţionale Poşta Română, Alexandru Petrescu, într-un comunicat de presă.

x close