Antena 3 CNN Actualitate Cavalerii de Malta din România şi Italia îşi aduc reciproc acuzaţii grave de înşelătorie şi evaziune (VIDEO)

Cavalerii de Malta din România şi Italia îşi aduc reciproc acuzaţii grave de înşelătorie şi evaziune (VIDEO)

Cavalerii de Malta din România şi Italia îşi aduc reciproc acuzaţii grave de înşelătorie şi evaziune (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News
11 Sep 2010   •   21:20

Unul dintre cele mai vechi ordine cavalereşti din lume este zguduit, la Bucureşti, de scandal. Cavalerii de Malta italieni şi cei români îşi aduc reciproc acuzaţii grave de înşelătorie şi evaziune. Printre cei arătaţi cu degetul, oameni de afaceri şi politicieni.

Ordinul Cavalerilor de Malta  din România este acuzat de organizaţia mamă că funcţionează în ilegalitate şi că, folosindu-se de statutul său, strânge ilegal fonduri de la cei care îşi doresc să devină membri.

Supăraţi foc de funcţionarea paralelă, italienii au trecut la măsuri dure. Membri de vază de la noi sunt excluşi din ordin.

Iulian Moisescu este om de afaceri şi deţinea şefia odinului românesc. Pe lângă el, au mai fost daţi afară politicieni, diplomaţi, magistraţi şi persoane publice.

În replică, cavalerii din România îi acuză pe italieni că sunt puşi pe căpătuială. 

Cât despre documente justificative.

Înşelătorii, escrocherii sau neînţelegeri la comisioane, combinaţii diplomatice sau împărţiri de sfere de influenţă, toate acestea se reflectă încă o dată în imaginea României, şi aşa destul de şifonată.



Observator

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close