Antena 3 CNN Actualitate Ce a scris presa internațională despre moartea Reginei Ana a României

Ce a scris presa internațională despre moartea Reginei Ana a României

Ce a scris presa internațională despre moartea Reginei Ana a României
de M.Z.    |    02 Aug 2016   •   11:05

Şi presa internaţională a scris despre decesul Reginei Ana. La scurt timp după ce Casa Regală a anunţat vestea, printr-un comunicat de presă, publicaţiile din străinătate au reacţionat, iar povestea Majestăţii Sale a făcut înconjurul lumii. 

Jurnaliştii de la Reuters au preluat comunicatul Casei Regale şi au scris că Regină Ana a României a murit într-un spital elveţian, la vârsta de 92 de ani.

The Telegraph a scris că simplitatea şi adaptabilitatea Reginei erau atributele nepreţuite în căsătoria cu un bărbat serios care a fost deposedat de ţara sa şi de îndatoririle care i-au dat un scop vieţii.

Daily Mail, o altă publicaţie britanică, a scris că Regina Ana a murit în spital înconjurată de familie, iar jurnaliştii mai scriu şi despre starea de sănătate precară a Regelui Mihai I.

Şi jurnaliştii de la Deutsche Welle scriu despre dispariţia Anei de Bourbon-Parma şi adaugă că aceasta a trăit pentru mulţi ani în exil alături de Regele Mihai, dar că popularitatea lor a rămas foarte ridicată în România.

Jurnaliştii de peste ocean, de la ABC News şi New York Times au anunţat decesul Reginei şi scriu despre frumoasa ei poveste de dragoste pe care a trăit-o alături de Mihai I. 

Ziariştii mai notează că Ana va avea partea de o înmormântare fastuoasă, demnă de o regină. 

Majestatea Sa Regina Ana a României, soţia Regelui Mihai I al României, a murit pe 1 august, la vârsta de 92 de ani, la Spitalul din Morges, în Elveţia, a anunţat Casa Regală.

Conform documentului, înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeş.

Principesa Ana de Bourbon-Parma (cunoscută și sub apelativul Regina Ana, prenume complet Anne Antoinette Francoise Charlotte Zita Marquerite; n. 18 septembrie 1923, Paris) a fost soția fostului suveran Mihai I al României și fiica prințului Rene de Bourbon-Parma și a prințesei Margaret a Danemarcei.

×
Subiecte în articol: regina ana regina ana a murit
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close