Antena 3 Actualitate Ce conţine trusa de urgenţă, când plecăm în vacanţă. Cinci soluţii de bază, recomandate de dr. Mihai Craiu

Ce conţine trusa de urgenţă, când plecăm în vacanţă. Cinci soluţii de bază, recomandate de dr. Mihai Craiu

de Denisa Nedelcu    |    28 Iul 2020   •   16:45
Ce conţine trusa de urgenţă, când plecăm în vacanţă. Cinci soluţii de bază, recomandate de dr. Mihai Craiu
Sursa foto: Antena 3

Vacanţele în plină epidemie de coronavirus sunt un pic mai delicate din punct de vedere medical, motiv pentru care trebuie să avem cu noi o mică trusă de urgenţă, în caz de nevoie. Dacă avem şi un copil în concediu, medicul pediatru ne învaţă ce trebuie să luăm cu noi.

"Trebuie să avem grijă la igiena alimentației, trebuie să spălăm totul - că sunt fructe proaspete, că sunt alte produse alimentare, trebuie să avem grijă la prepararea termică și la păstrarea lor în frigider.

Atenţie la piscină şi la aglomeraţii

Trebuie să avem în vacanță întotdeauna o mică trusă de urgență, care poate fi făcută cu ajutorul medicului de familie, sau, din experiență, folosind câteva antitermice, câțiva plasturi, un dezinfectant, un analgezic obișnuit, un pic de fașă.

În ceea ce privesc bolile acute, e bine să ne ferim de aglomerații. De ce? Pentru că nu numai coronavirusul poate fi luat din spații foarte aglomerate și închise. Putem foarte bine la piscină să achiziționăm infecții cu transmitere pe cale orală. Într-o piscină în care stăm foarte aglomerați (...) putem lua orice - începând de la hepatita A și terminând cu enterocolite acute, cu adenovirus.

Copiii, risc mare de insolaţie

Cei mici sunt la mare risc de insolație. Cu cât e mai mic copilul, cu atât e mai mare riscul. Și riscul există chiar dacă stă copilul sub umbrela de soare. De aceea, copiii foarte mici trebuie să poarte pălărie pe cap și trebuie dați cu o cremă de protecție solară în mod periodic, mai ales dacă intră în piscină sau în apă.

Trebuie să avem grijă și de noi, părinții. Întrucât 80% dintre infecțiile cu noul coronavirus ale copiilor au fost luate de la părinți", a spus medicul pediatru Mihai Craiu, într-un clip video distribuit pe Facebook.


 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close