Antena 3 CNN Actualitate Ce faci în cazul unui atac nuclear | Recomandările lui Raed Arafat pentru români

Ce faci în cazul unui atac nuclear | Recomandările lui Raed Arafat pentru români

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a vorbit despre măsurile pe care ar trebui să le ia fiecare român, în parte, în cazul unui atac nuclear.

Ce faci în cazul unui atac nuclear | Recomandările lui Raed Arafat pentru români
Sursa foto: SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO
de Georgiana Adam    |    30 Sep 2022   •   10:25

Arafat spune că nu există un pericol nuclear acum care să amenințe România, dar că autoritățile și cetățenii trebuie să fie pregătite pentru "orice scenariu", potrivit digi24.ro.

Șeful DSU a subliniat că "poate cel mai important este ce nu trebuie să faci" în cazul unui atac nuclear.

Raed Arafat, despre un atac nuclear: "Nu e niciun motiv de panică la acest moment. Este normal să vorbim despre asta"

"Nu există niciun motiv de panică la acest moment. Este normal să vorbim despre acest subiect. În primul rând, să nu te panichezi, asta e clar! Doi: dacă ţi se spune: "stai acasă pentru următoarele cinci-şase ore", să nu ieşi şi să stai acasă cu geamurile închise. Trei: dacă ţi se spune: "nu pleca cu maşina proprie", stai acasă, să faci acest lucru! 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Riscul panicii poate face ca unii să plece dintr-o zonă care cred că nu e ok şi să ne trezim cu un alt impact pe trafic şi să se blocheze traficul fără motiv. Deci important este, în astfel de situaţii, să asculţi ce să nu faci şi ce recomandări sunt a face. (…) Dar totul pe baza informaţiilor care vin oficial", a declarat Raed Arafat.

Arafat: "Poate cel mai important este ce nu trebuie să faci"

De asemenea, Arafat anunță că autorităţile vor organiza exerciţii atât privind protecţia civilă, cât şi pregătirea adecvată pentru situaţii de urgenţă.

Şeful DSU a precizat că s-au făcut deja exerciţii privind protecţia civilă, un astfel de exerciţiu public desfăşurându-se chiar anul acesta în domeniul CBRN – chimic, biologic, radiologic şi nuclear.
 

×
Subiecte în articol: Raed Arafat atac nuclear
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close