Antena 3 CNN Actualitate Ce pățești dacă mănânci prea multe ouă de Paști

Ce pățești dacă mănânci prea multe ouă de Paști

Ce pățești dacă mănânci prea multe ouă de Paști
Sursa foto: foto: pixabay.com
27 Apr 2016   •   00:19

Consumul excesiv de ouă poate dăuna, ne avertizează specialiștii. Mai mult decât oul în sine, modalitatea de a prepara oul este cea care dăunează. Oul fiert rămâne cea mai bună metodă de a-l prepara, atât pentru a lua toate vitaminele conținute în el, cât și pentru a evita probleme, precum creșterea colesterolului, scrie clicksanatate.ro.

Ce pățești dacă mănânci prea multe ouă de Paști – prea multe grăsimi saturate, cauza creșterii colesterolului

Grăsimile conțin foarte multe vitamine, dar și minerale ce ajută enorm la menținerea sănătății. Printre altele, ouăle conțin și grăsimi, 11% din conținutul unui ou este grăsime.

Cea mai mare cantitate de grăsimi se găsește în gălbenuș, albușul conținând doar 0,05% grăsime. !7% din grăsimile din ou sunt polinesaturrate, 44% sunt mononesaturate și doar 32% sunt grăsimi saturate.

Acestea din urmă sunt considerate principala cauză a creșterii colesterolului din sânge, iar odată cu creșterea acestuia crește și riscul afecțiunilor coronariene.

Așadar,  persoanele care știu că au colesterolul crescut, ar trebui să aibă grijă la consumul excesiv de ouă în perioada sărbătorilor pascale.

Persoanele cu diabet ar trebui să consume mai puține ouă în această perioadă, mai ales dacă au ținut postul. Există riscul dezvoltării afecțiunilor cardiovasculare. Până acum nu există studii care să demonstreze acest lucru, dar medicii nu recomandă excesul de ouă la persoanele cu diabet.

×
Subiecte în articol: Paste 2016 Paste 2016
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close