Antena 3 Actualitate Ce presupune regionalizarea. Mii de bugetari vor DISPĂREA. "Se va subţia acest aparat funcţionăresc"

Ce presupune regionalizarea. Mii de bugetari vor DISPĂREA. "Se va subţia acest aparat funcţionăresc"

de O.P.    |    18 Ian 2013   •   06:12
Ce presupune regionalizarea. Mii de bugetari vor DISPĂREA. "Se va subţia acest aparat funcţionăresc"

Regionalizarea nu presupune desfiinţarea judeţelor, spune vicepremierul Liviu Dragnea. Procesul ar trebui finalizat până la sfârşitul acestui an şi va aduce şi reducerea numărului de bugetari.

Dragnea a dat asigurări că regionalizarea nu se va face însă pe criterii etnice. Vicepremierul a precizat că vor fi consultări cu specialiştii şi partidele, dar Guvernul nu va ceda în faţa presiunilor.  

"Sunt zeci de directii deconcentrate la nivel de judete, cu mii de angajati, cand vor trece la regiuni, acesti angajati se vor diminua. Cand va avea loc descentralizarea va subtia foarte mult acest aparat functionaresc.

Mi-am luat un angajament care va fi demonstrat sau nu in următoarele luni. Vor fi discutii foarte largi, intentionez sa fac un Consiliu consultativ, pentru ca este un proiect foarte important si voi chema la discutii specialisti, partide", a declarat Dragnea.


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close