Antena 3 CNN Actualitate Ce prețuri vor avea mieii de Paște 2021: Fermierii estimează că vom da mai mulți bani pe carnea de miel

Ce prețuri vor avea mieii de Paște 2021: Fermierii estimează că vom da mai mulți bani pe carnea de miel

Mai sunt două luni până la Paștele Ortodox și se fac primele previziuni privind prețul mieilor, în acea perioadă. Fermierii bistrițeni nu cred că mieii vor putea fi mai ieftini decât anul trecut. Astfel, se estimează că vom mânca mai scump, vom da mai mulți bani pe carnea de miel.

Ce prețuri vor avea mieii de Paște 2021: Fermierii estimează că vom da mai mulți bani pe carnea de miel
Sursa foto: Hepta
de Mihai Leder    |    05 Mar 2021   •   17:48

Prețul corect, spun crescătorii, se reglează în funcție de cerealelor, care a fost mai mare, dar și în funcție de costul tratamentelor și a altor aspecte ce țîn de îngrijirea animalelor, care și ele au crescut în general.

Estimează că prețul va fi în jur de 17 lei/ kg în viu, în fermă, dar va fi dictat și în funcție de cerere/oferta și zona geografică. Mieii vor fi în general mari însă, oierii spun că vor fi pe toate gusturile, și mai mici, în funcție de cerere.

Ioan Galben din localitatea Livezile, crescător de oi din tată în fiu, deține o turmă de circa 500 de oi. Sutele de miei cu care va invada piață bistrițeană în ajunul sărbătorilor pascale îi vor aduce un câștig substanțial. 

"Prețul mieilor va crește, influențat fiind de seceta de anul trecut, din cauza căreia agricultorii au fost nevoiți să mărească prețul la porumb, cereale, dar și de salariile mărite cerute de ciobani, în contextul în care nu se găsește forță de muncă.", spune acesta.

Unii fermieri cresc mieii pentru a ajunge pe mesele arabilor, aceștia fiind totodată principalii cumpărători care stabilesc piață prețurilor la miei în România.

×
Subiecte în articol: mieii Paște 2021 carnea de miel preturi
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close