Antena 3 CNN Actualitate Ce spune premierul Ponta despre decizia luată astăzi de Comisia de Etică

Ce spune premierul Ponta despre decizia luată astăzi de Comisia de Etică

Ce spune premierul Ponta despre decizia luată astăzi de Comisia de Etică
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Iul 2012   •   12:47

Premierul Victor Ponta a declarat că decizia Comisiei de etică a Universităţii Bucureşti, pe care a calificat-o drept "comisie ad-hoc" special pentru el, este "politică" şi că singura hotărâre recunoscută este cea a Autorităţii Naţionale de Cercetare Ştiinţifică (ANCS), scrie Medifax.
   
"Potrivit Legii educaţiei făcută de domnul Funeriu, singura decizie recunoscută este cea a Autorităţii Naţionale de Cercetare Ştiinţifică, ANCS. Acea comisie s-a pronunţat definitiv, ieri, şi decizia ei arată că nu există plagiat. Facultatea de Drept a refuzat să încalce legea, iar ce se decide azi este o decizie politică, dovadă că nu am fost chemat niciodată să-mi exprim un punct de vedere. Atenţie! Este singura dată când nu am fost chemat, iar această comisie nu a funcţionat până acum niciodată. Este o comisie ad-hoc făcută special pentru mine", a spus premierul Victor Ponta.
 
Titlul de doctor în Ştiinţe Juridice, domeniul Drept, al lui Victor Ponta a fost obţinut în concordanţă cu legislaţia în vigoare în 2003 şi calificarea de plagiat în cadrul tezei sale de doctorat nu se poate susţine, a hotărât joi Consiliul Naţional de Etică, organism care funcţionează pe lângă ANCS, subordonată Ministerului Educaţiei. De altfel, şi retragerea titlului de doctor ţine de competenţa ministerului.
   

×
Subiecte în articol: Universitatea Bucuresti
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close