Antena 3 CNN Actualitate Ce viteză avea tramvaiul care a provocat accidentul din Pasajul Lujerului. Citeşte declaraţiile vatmanilor

Ce viteză avea tramvaiul care a provocat accidentul din Pasajul Lujerului. Citeşte declaraţiile vatmanilor

Ce viteză avea tramvaiul care a provocat accidentul din Pasajul Lujerului. Citeşte declaraţiile vatmanilor
11 Mai 2012   •   07:31

Vatmanul care a produs accidentul din Pasajul Lujerului le-ar fi spus poliţiştilor că avea 40 de kilometri la oră, potrivit surselor Antena 3. Asta înseamnă cel puţin 10 km peste limita legală.Până în acest moment, doar vatmanul a fost audiat de anchetatori. Celelalte persoane implicate vor da declaraţii despre accident începând de săptămâna viitoare.

Accidentul din pasajul Lujerului ar fi putut fi evitat. O spune chiar vatmanul tramvaiului care a produs carambolul. Bărbatul a fost audiat de poliţişti. Niciunul din cei 92 de răniţi nu a depus încă plângere împotriva lui.

Şi vatmanul primului tramvai este cercetat de oamenii legii. Dacă acesta ar fi sunat la 112 sau ar anunţat prin staţie dispeceratul RATB că are o defecţiune tramvaiele poate nu s-ar fi lovit.

"În cazul producerii unui defect la un mijloc de transport RATB sau a unui eveniment rutier, conducătorul vehiculului are obligaţia să anunţe Dispeceratul Central RATB şi, în cazul evenimentelor rutiere, să apeleze numărul telefonic de urgenţă, 112" arată reprezentanţii RATB Bucureşti

Nu toate tramvaiele sunt dotate însă cu staţie de emisie-recepţie.

În astfel de situaţii, vatmanul tramvaiului defect ar fi putut folosi ieşirea de urgenţă din pasajul Lujerului. Aceasta însă a fost blocată în ultimul an de construcţia unui bloc de locuinţe. Şi asta chiar pe calea ferată, la 150 de metri de pasaj.



×
Subiecte în articol: vatman
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close