Antena 3 CNN Actualitate Centrul Devei, la un pas de explozie. Grenadă în stare de funcţionare, descoperită lângă un bloc

Centrul Devei, la un pas de explozie. Grenadă în stare de funcţionare, descoperită lângă un bloc

Centrul Devei, la un pas de explozie. Grenadă în stare de funcţionare, descoperită lângă un bloc
Sursa foto: grenade
19 Feb 2009   •   10:00

O grenadă defensivă în stare de funcţionare, din cel de-al Doilea Război Mondial, a fost descoperită, miercuri seară, în centrul municipiului Deva. Grenada a fost găsită între o unitate bancară şi un bloc în care locuiesc mai multe sute de persoane, anunţă Mediafax.
Descoperirea a fost făcută de un un bărbat care i-a anunţat telefonic pe poliţişti. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara, subinspectorul Bogdan Niţu, a declarat că grenada a fost găsită pe zăpadă, sub un gard din zona de nord a clădirii CEC.
"Imediat, la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă formată din poliţişti ai Biroului de Investigaţii Criminale Deva şi criminalişti, care au limitat accesul publicului în zonă, până la sosirea reprezentanţilor ISU Hunedoara, care au ridicat obiectul pentru a-l depozita la loc sigur până la finalizarea cercetărilor. Din primele verificări s-a stabilit faptul că este vorba despre o grenadă defensivă de război în stare de funcţionare, care este posibil să provină din al doilea Război Mondial", a adăugat Niţu.
Deocamdată, nu se cunosc seria sau data de fabricaţie deoarece grenada nu are niciun element de identificare.
Poliţiştii au început o anchetă pentru a stabili cum a ajuns grenada în locul respectiv. Sublocotenentul Bogdan Dănăiasă, expert în muniţie al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iancu de Hunedoara, susţine că grenada era în stare de funcţionare.
"La prima vedere, grenada e în stare de funcţionare. Nu sunt urme de deterioarare. Are tot ce-i trebuie: cui, siguranţă, pârghie, iar dacă i se scotea siguranţa putea exploda. La grenade, raza exploziei este de 200 de metri", a spus Dănăiasă.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: grenada al Doilea Razboi Mondial
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close