Antena 3 CNN Actualitate Ceremonii militare şi religioase pentru victimele accidentului de la Tuzla (VIDEO)

Ceremonii militare şi religioase pentru victimele accidentului de la Tuzla (VIDEO)

Ceremonii militare şi religioase pentru victimele accidentului de la Tuzla (VIDEO)
07 Iul 2010   •   09:00

Rudele şi colegii celor care şi-au pierdut viaţa în tragicul accident aviatic de la Tuzla au participat, miercuri dimineaţă, la o ceremonie militară şi religioasă desfăşurată pe pista Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene de la Boboc. Ceremonii în semn de respect şi preţuire pentru militarii decedaţi au avut loc în toate unităţile militare din ţară şi din teatrele de operaţii.

Sicriele cu trupurile neînsufleţite ale celor patru militari care au activat la Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene "Aurel Vlaicu" de la Boboc şi care au murit, luni, în accidentul de pe Aerodromul Tuzla, au fost aduse, miercuri, la unitatea militară buzoiană. Este vorba despre comandorul Nicolae Jianu, locotenetentul Lavinia Guiţă, locotenent-comandorul Cătălin Vicenţiu Antoche şi maistrul militar Răzvan Rângheţ.

Peste 500 de militari din Garnizoana Buzău, precum şi rudele celor care au pierit în catastrofa aviatică s-au strâns în faţa avionului care a adus trupurile neînsufleţite de la Constanţa. Cei dragi nu au mai coborât să îi salute, aşa cum făceau de obicei, ci au fost purtaţi pe braţe, în sicrie.

După ceremonialul militar şi religios oficiat în memoria celor patru militari, trupurile acestora vor fi duse spre locurile în care vor fi înmormântaţi. Trupul comandorului Nicolae Jianu va fi dus cu o aeronavă la Otopeni, iar sicriul cu trupul neînsufleţit al locotenetentului Lavinia Guiţă va fi dus la Câmpia Turzii. Trupurile neînsufleţite ale locotenent-comandorului Cătălin Vicenţiu Antoche şi maistrului militar Răzvan Rângheţ vor fi urcate în camioane şi duse catre Focşani şi Buzău.

Înmormântarea comandorului Nicolae Jianu va avea loc pe 9 iulie, în Capitală. Camarazii săi de la Boboc vor fi înhumaţi pe 8 iulie.

Ceremonii militare şi religioase au avut loc miercuri dimineaţă în toate unităţile militare din ţară şi din teatrele de operaţii. La ceremonia de comemorare organizată la sediul Ministerului Apărării Naţionale au participat ministrul Gabriel Oprea, secretarul de stat Viorel Oancea, şeful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin şi personalul militar şi civil din structurile centrale ale instituţiei, potrivit MApN.

Catastrofa aviatică în care şi-au pierdut viaţa cei 12 militari s-a produs luni după-amiază, când avionul de tip Antonov 2 în care se aflau s-a prăbuşit. În urma accidentului şi-au pierdut viaţa patru militari din cadrul Forţelor Aeriene şi opt din cadrul Forţelor Navale.

Antena3.ro

 



×
Subiecte în articol: comemorare victime aviatic tuzla
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close