Antena 3 CNN Actualitate Cererea de amânare a executării pedepsei în cazul Adrian Năstase se judecă pe 28 iunie

Cererea de amânare a executării pedepsei în cazul Adrian Năstase se judecă pe 28 iunie

Cererea de amânare a executării pedepsei în cazul Adrian Năstase se judecă pe 28 iunie
Sursa foto: Foto: Inatct Images
de M.Z.    |    25 Iun 2012   •   16:53

Tribunalul Bucureşti va judeca joi, 28 iunie, cererea de amânare a executării pedepsei în cazul fostului premier Adrian Năstase.

Iniţial, Tribunalul Bucureşti fixase pentru 5 iulie dezbaterile pe acestă cerere, însă instanţa a admis o solicitare a avocaţilor de preschimbare a termenului de judecată, potrivit Agerpres.

Separat de acest dosar, Ioan Cazacu, unul din avocaţii lui Adrian Năstase, a anunţat, luni, că a depus o cerere de contestaţie în anulare a deciziei prin care fostul premier a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii".

Potrivit lui Cazacu, contestaţia în anulare este o cale extraordinară ce se formulează după ce o hotărâre rămâne definitivă, care poate fi contestată numai în anumite puncte prevăzute de legea penală, unul dintre aceste puncte fiind prescripţia răspunderii penale.

Consecinţa acestei acţiuni poate fi redeschiderea cazului cu privire la acel aspect - dacă în cauză, de exemplu, faptele sunt prescrise din punct de vedere al răspunderii penale.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv, miercuri, pe Adrian Năstase, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii".

În urma acestei decizii, fostul premier Adrian Năstase a avut o tentativă de suicid, iar acum este internat la Spitalul Floreasca, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale. Starea lui Năstase este acum bună, potrivit medicilor.





×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close