Antena 3 Actualitate Cherecheș: Deschiderea școlilor va duce la un nou val de decese în decembrie

Cherecheș: Deschiderea școlilor va duce la un nou val de decese în decembrie

de Gabriel Dano    |    05 Noi 2021   •   17:12
Cherecheș: Deschiderea școlilor va duce la un nou val de decese în decembrie
Sursa foto: Mediafax Foto / Alexandru Dobre

Profesorul Răzvan Cherecheş afirmă că după reluarea cursurilor şcolare cu prezenţă fizică, numărul de decese în rândul persoanelor diagnosticate cu COVID-19 se va menţine unul ridicat.

În opinia sa, faptul că a scăzut numărul de vaccinări zilnice arată că restricţiile nu sunt aplicate constant şi oamenii şi-au găsit modalităţi de a le evita.

„Imediat ce s-a introdus certificatul verde, a crescut numărul de vaccinări pe zi pentru că oamenii s-au temut de consecinţele restricţiilor. Din nefericire, faptul că a scăzut numărul de vaccinări zilnice arată că restricţiile nu sunt aplicate constant şi oamenii şi-au găsit modalităţi de a eluda, de a evita această restricţie.

În plus, dacă de luni va începe şcoala faţă în faţă în condiţiile în care şcolile nu sunt pregătite pentru funcţionare faţă în faţă – nu avem ventilaţie, măşti nu se poartă peste tot (...), distanţare nu există şi testarea... încă sunt în proces de achiziţie teste în condiţiile în care ar fi trebuit achiziţionate din vară, ca să fie la începutul şcolii – deci fără îndoială că în oraşele şi în zonele unde va începe şcoala faţă în faţă se va accelera transmiterea comunitară şi înseamnă că peste o lună, undeva în decembrie, vom vedea o creştere a numărului de decese ca urmare a deschiderii şcolii”, a declarat Răzvan Cherecheş, într-o intervenţie la B1 Tv.

Răzvan Cherecheş consideră că România răspândirea coronavirusului va încetini în primăvara anului viitor, aprilie - mai, când vremea se va încălzi.

„Până atunci, vom fi tot în acest val pentru că, dacă s-ar fi luat măsuri ferme, ar fi scăzut rata de transmitere, ar fi scăzut numărul de cazuri noi, inevitabil în timp ar fi scăzut numărul de decese, după care posibil ca în ianuarie-februarie să fi reînceput creştere ca urmare a relaxărilor din perioada sărbătorilor.

Dar, cum măsurile au fost aplicate cu jumătate de gură, cu jumătate de măsură, practic prelungim valul patru până în primăvară”, a mai spus Cherecheș.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close