Antena 3 CNN Actualitate Cioacă va fi trimis în judecată pentru "crimă fără cadavru"

Cioacă va fi trimis în judecată pentru "crimă fără cadavru"

Cioacă va fi trimis în judecată pentru "crimă fără cadavru"
Sursa foto: foto: Intact Images
01 Apr 2012   •   16:21

Cristian Cioacă (31 de ani) a fost căsătorit cu Elodia Ghinescu (38 de ani), care a dispărut pe 30 august 2007. Aceştia aveau împreună un băieţel, Patrick Matei de 2 ani şi jumătate. Elodia Ghinescu era de profesie avocată, iar soţul acesteia, ofiţer de poliţie.

Dispariţia femeii a fost raportată pe data de 5 septembrie 2007. După numai câteva zile, poliţiştii au găsit în locuinţa lor, în maşina lui Cristian Cioacă şi pe tocul său de pistol urme de sânge aparţinând Elodiei.

Pe data de 19 septembrie 2007 a început urmărirea penală împotriva lui Cristian Cioacă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat. De asemenea, în cele 24 de ore cât a fost reţinut, testul poligraf a dovedit, la întrebările relevante ale cauzei, comportament simulat.

Pe 8 octombrie 2007, într-o râpă de lângă drumul Poiana Braşov – Râşnov au fost găsiţi şase saci de plastic, negri, conţinând obiecte aparţinând Elodiei şi soţului său. Cutii de parfumuri, obiecte de cosmetică, reviste pentru femei, un prosop de baie, o foaie cu scrisul ei, chitanţele bijuteriilor cumpărate în Dubai, o uniformă de poliţist, un şort roşu, trei mănuşi chirurgicale. Unele dintre obiecte erau pătate de sângele Elodiei, iar pe uniforma de poliţist şi în interiorul mănuşilor a fost găsit ADN-ul lui Cioacă.

Cristian Cioacă a mai fost arestat într-un dosar pentru infracţiuni informatice, dosar pentru care a fost judecat, arestat, pus în libertate sub control judiciar, condamnat din nou şi iar rejudecat. De asemenea, bărbatul a apărut în faţa instanţei şi pentru furt între soţi. A replicat, la rându-i, dând în judecată IGPR, IJP Braşov şi pe Procurorul General al României, pentru că i-a fost retrasă calitatea de ofiţer de poliţie judiciară.

Din momentul dispariţiei şi până astăzi, Elodia Ghinescu a fost căutată pe zeci de kilometri împrejurul Braşovului şi în judeţul Argeş. Cu toate că este căutată şi prin Interpol, dată în urmărire generală şi în consemn la frontieră, nu s-a descoperit absolut nimic despre locul unde s-ar putea afla femeia sau cadavrul acesteia.

În luna februarie 2012, Judecătoria Braşov a declarat moartea prezumată a Elodiei, decizie în baza căreia a fost eliberat certificatul de deces, precitează Jurnalul Naţional.

×
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close