Antena 3 CNN Actualitate Premierul Cioloș, mesaj de condoleanțe: Rămâne un reper al verticalității și credinței în democrație

Premierul Cioloș, mesaj de condoleanțe: Rămâne un reper al verticalității și credinței în democrație

Premierul Cioloș, mesaj de condoleanțe: Rămâne un reper al verticalității și credinței în democrație
Sursa foto: Foto: Facebook
de M.Z.    |    20 Iun 2016   •   11:27

Premierul Dacian Cioloș a transmis luni un mesaj de condoleanțe apropiaților istoricului Mihnea Berindei, în care afirmă că acesta rămâne un reper al verticalității și credinței în democrație, potrivit agerpres.ro.

"A plecat dintre noi Mihnea Berindei - istoric, cărturar, om al acțiunii și, mai mult decât toate, un om care și-a iubit țara, fără să se teamă de adevărurile ei dureroase. Înainte de Revoluție, exilat în Franța, i-a sprijinit cu generozitate pe disidenții anticomuniști, a fost un critic neobosit al regimului Ceaușescu și a mobilizat Vestul împotriva regimului totalitar de la București. După anii '90, a devenit unul dintre principalii promotori ai deschiderii spre libertate și democrație a societăților postcomuniste, atât în România cât și în alte țări din estul Europei. Condoleanțe tuturor celor care l-au iubit și i-au fost aproape. Mihnea Berindei, un istoric care a creat istorie, rămâne un reper al verticalității și credinței în democrație. Dumnezeu să-l odihnească", a declarat premierul Cioloș potrivit unui comunicat de presă.

Istoricul Mihnea Berindei a murit duminică dimineața, la Veneția, a declarat fostul director al Arhivelor Naționale ale României, Dorin Dobrincu.

Mihnea Berindei s-a născut pe 22 martie 1948 la București și a urmat cursurile Facultății de Istorie a Universității București, între anii 1966-1970, specializându-se în istoria Imperiului Otoman. A emigrat în Franța unde a absolvit, în 1972, Ecole Pratique des Hautes Etudes (EPHE).

×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş condoleante
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close