Antena 3 CNN Actualitate Circ în CSM pentru cvorum. Se pare că şedinţa nu va mai avea loc astăzi

Circ în CSM pentru cvorum. Se pare că şedinţa nu va mai avea loc astăzi

Circ în CSM pentru cvorum. Se pare că şedinţa nu va mai avea loc astăzi
Sursa foto: Foto: Antena 3
22 Aug 2012   •   16:23

Mona Pivniceru şi alţi şapte membri ai CSM cer convocarea Plenului Consiliului, miercuri, de la ora 17.00, solicitând colegilor "să conştientizeze importanţa pentru justiţie" a deciziilor ce urmează să fie luate şi să se alăture realizării cvorumului, scrie Mediafax.

UPDATE 17:25 - Şedinţa CSM nu va mai avea loc astăzi, deoarece covocarea unei şedinţe de urgenţă nu a fost posibilă.

UPDATE 17:00
- Mona Pivniceru alături de alţi 4 membri s-au întors la CSM, astfel decizia ar putea fi luată astăzi în cazul în care cvorumul se realizează.
   
Mircea Aron, Cristi Danileţ, Horaţius Dumbravă, Georgiana Iorgulescu, Adrian Neacşu, Mona Pivniceru, Alexandru Şerban şi Marius Tudoseu sunt cei opt membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) care au solicitat convocarea în regim de urgenţă a unei noi şedinţe de Plen pentru miercuri, la ora 17.00.
   
Potrivit articolului 27 alineatul 1 din Legea 317/2004, Consiliul Superior al Magistraturii se întruneşte în plen şi în secţii, la convocarea preşedintelui, a vicepreşedintelui sau a majorităţii membrilor plenului ori, după caz, ai secţiilor.
   
"Astfel fiind, convocarea Plenului, pentru a satisface cerinţele legii, trebuie să fie semnată de un număr de cel puţin 10 membri CSM", se arată în solicitarea celor opt membri CSM.
   
Tot în această cerere se mai arată că, "văzând imposibilitatea constituirii cvorumului de şedinţă pentru Plenul Consiliului Superior al Magistraturii convocat astăzi, 22 august 2012, ora 10.00, având în vedere că şedinţa legal convocată nu s-a putut desfăşura din cauză că au fost prezenţi doar 14 membri, în condiţiile în care era nevoie de un cvorum minim de 15 membri CSM şi având în vedere chestiunile importante pe care Plenul trebuie să decidă pentru justiţie, printre care promovarea de judecători la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, concursul şi examenul de admiterela InstitutulNaţionalal Magistraturii şi cererea de demisie din funcţia de judecător a d-nei Mona Pivniceru", se convoacă Plenul CSM pentru miercuri, ora 17.00.
   
"Cerem şi celorlalţi membri CSM să conştientizeze importanţa pentru justiţie a deciziilor pe care urmează să le luăm şi să se alăture convocării şi realizării cvorumului Plenului CSM", se mai arată în solicitarea acestora.
   

×
Subiecte în articol: mona pivniceru
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close