Antena 3 CNN Actualitate Coaliţia nu a căzut de acord pe legea retrocedărilor

Coaliţia nu a căzut de acord pe legea retrocedărilor

Coaliţia nu a căzut de acord pe legea retrocedărilor
Sursa foto: foto: marianneacsu.wordpress.com
de S.T.    |    17 Apr 2012   •   11:46

Coaliţia nu a căzut de acord pe legea retrocedărilor. PDL vrea ca Guvernul să aprobe actul normativ, dar UDMR  şi minorităţile nu vor proiectul de lege al caselor naţionalizate, propus de Guvern.

Partenerii de guvernare ai celor de la PDL, respectiv membrii Uniunii Democrate Maghiare din România, se opun proiectului de lege pentru că doresc ca dosarele care sunt pe rol să fie luate în considerare de către Guvern şi să fie făcute restituiri în natură.

De asemenea, cei de la UDMR vor ca şi cererile deja formulate către Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANPR) să fie luate în considerare.

Membrii UDMR vor ca în acest proiect să mai existe şi un termen limită în care se pot face cereri pentru restituiri în natură, după care, odată înaintat proiectul de lege intrat în vigoare, să se meargă pe varianta Executivului.

Proprietarii de imobile deposedaţi în mod abuziv în perioada comunistă vor primi o despăgubire egală cu maximum 15% din valoarea reală a bunului respectiv, potrivit unui proiect de lege care s-a aflat, miercuri, în primă lectură, pe masa şedinţei de guvern.

Este vorba de proiectul de lege privind stabilirea şi plata despăgubirilor pentru imobilele luate abuziv în perioada regimului comunist




×
Subiecte în articol: guvern minoritati UDMR executiv pdl
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close