Antena 3 Actualitate Premierul Orban vrea să-l dea afară pe prefectul Capitalei, care nu ştia situaţia infectărilor cu COVID în Bucureşti pentru că "era la cumpărături"

Premierul Orban vrea să-l dea afară pe prefectul Capitalei, care nu ştia situaţia infectărilor cu COVID în Bucureşti pentru că "era la cumpărături"

de Adrian Iclozan    |    19 Oct 2020   •   17:17
Premierul Orban vrea să-l dea afară pe prefectul Capitalei, care nu ştia situaţia infectărilor cu COVID în Bucureşti pentru că "era la cumpărături"
Sursa foto: Agerpres

Demiterea prefectului de Bucureşti, Gheorghe Cojanu, a fost discutată luni, la Palatul Victoria, în contextul în care prefectul a dovedit, într-un dialog cu ziariştii, că nu ştia, duminică, situaţia infectărilor din Bucureşti nici la 10 ore de la comunicarea publică a datelor oficiale.

Cojanu a motivat că era "la cumpărături" atunci când a fost întrebat care este rata de infectare.

Surse politice arată că premierul Orban vrea să-l dea afară pe Cojanu pentru prestaţia publică dezastruoasă a acestuia în condiţiile agravării pandemiei de coronavirus.

Aceleaşi surse spun că Ludovic Orban ar vrea să-l înlocuiască pe Gheorghe Cojanu cu fostul poliţist Traian Berbeceanu, în prezent şeful de cabinet al ministrului de Interne, Marcel Vela.

Există, însă, o problemă: Berbeceanu, membru PNL din vara acestui an, nu face parte din corpul funcţionarilor publici, aşa că varianta nu este definitivă.

Decizia demiterii prefectului urmează să fie oficializată în perioada următoare.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close