Antena 3 Actualitate Columbenii, problemă naţională. O comisie din Parlament îi va audia pe Monica şi Irinel

Columbenii, problemă naţională. O comisie din Parlament îi va audia pe Monica şi Irinel

13 Mai 2011   •   12:11
Columbenii, problemă naţională. O comisie din Parlament îi va audia pe Monica şi Irinel
Sursa foto: Foto: Intact Images

Scandalul iscat în jurul custodiei micuţei Irina Columbeanu a atras şi atenţia parlamentarilor, care vor solicita autorităţilor competente să prezinte un raport în faţa deputaţilor din Comisia pentru Drepturile Omului.

Nicolae Păun, preşedintele acestei comisii, spune că, împreună cu colegii lui, a decis să-i audieze pe angajaţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului Ilfov, cei care au efectuat ancheta socială în urma căreia a fost luată decizia ca Irina Columbeanu să fie lăsată în custodia Monicăi.

Deputatul consideră că Monica Columbeanu nu avea dreptul să obţină custodia Irinei, pentru că nu are un domiciliu corespunzător, iar faptul că fetiţa este lăsată, în acest moment, în grija altor persoane este un abuz.

Totodată, săptămâna viitoare, odată cu cei de la Protecţia Copilului vor fi invitaţi la audieri şi Monica, şi Irinel, pentru a-şi expune nemulţumirile legate de derularea procesului de custodie.

"Noi considerăm că încredinţarea fetiţei s-a făcut fără respectarea drepturilor copilului şi, mai ales, fără ca persoanele responsabile în acest caz să facă o analiză temeinică. De aceea, ne-am sesizat în procedură de urgenţă şi îi vom chema la audieri pe cei de la Protecţia Copilului Ilfov, pentru a ne lămuri cum au judecat ei atunci când au propus ca fetiţa să fie lăsată în grija Monicăi. E de datoria noastră să analizăm acest caz, cu atât mai mult, cu cât mediatizarea lui îi face foarte mult rău copilei", a spus Nicolae Păun, preşedintele Comisiei pentru Drepturile Omului din Camera Deputaţilor.

 

×

Coaliţia a ajuns la o înţelegere

 

 

Cum se vor calcula facturile la energie şi ce prevede programul Rabla pentru becuri

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close