Antena 3 CNN Actualitate Comandament de iarnă: Materiale antiderapante pe arterele principale şi în zona şcolilor

Comandament de iarnă: Materiale antiderapante pe arterele principale şi în zona şcolilor

Comandament de iarnă: Materiale antiderapante pe arterele principale şi în zona şcolilor
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    24 Ian 2012   •   21:47

Primarul general Sorin Oprescu a cerut, marţi, la comandamentul de iarnă, ca în cursul nopţii să se aplice materiale antiderapante pe toate arterele principale, în zona pantelor, a rampelor şi a podurilor, precum şi pe arterele unde se află obiective sociale, spitale, instituţii publice, potrivit Mediafax.

Măsura a fost dispusă având în vedere atenţionarea cod galben de ninsori şi viscol emisă de meteorologi.

Utilajele de deszăpezire vor fi dispuse în puncte fixe, în toate sectoarele Capitalei, astfel încât să poată interveni imediat ce condiţiile meteorologice o vor impune.

"Rog operatorii de salubrizare să intervină imediat ce condiţiile meteo o vor impune, în aşa fel încât mâine dimineaţă, pe toate arterele principale din Capitală să se circule la negru. Fac apel încă din această seară, ca toţi cei responsabili cu programul de deszăpezire, să acţioneze preventiv şi cu suficiente substanţe antiderapante, întrucât vreau să luăm măcar această grijă de pe capul bucureştenilor", a declarat primarul general.

De asemenea, Sorin Oprescu a solicitat operatorilor de salubrizare să se acţioneze cu prioritate în zona trecerilor de pietoni, să fie curăţate trotuarele, dar şi gurile de metrou.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de Cod galben de ninsori abundente şi viscol, în intervalul 25 ianuarie, ora 2.00 - 26 ianuarie, ora 18.00.

Codul galben de ninsori şi viscol a fost emis pentru Bucureşti şi judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Galaţi, Vrancea, Bacău, Vaslui, Neamţ, Iaşi, Suceava, Botoşani, Covasna, Harghita şi parţial pentru Sibiu şi Braşov.

×
Subiecte în articol: Comandament de Iarna şcoli
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close