Antena 3 CNN Actualitate Comandament de Urgenţă al MAI. Boc cere intervenţia tancurilor cu şenile pentru operaţiunile de deszăpezire

Comandament de Urgenţă al MAI. Boc cere intervenţia tancurilor cu şenile pentru operaţiunile de deszăpezire

Comandament de Urgenţă al MAI. Boc cere intervenţia tancurilor cu şenile pentru operaţiunile de deszăpezire
Sursa foto: Foto: Agerpres
26 Ian 2012   •   10:01

Premierul Emil Boc a anunţat că a solicitat miniştrilor Apărării şi Transporturilor să folosească echipamentele armatei, inclusiv tancuri cu şenile, pentru operaţiunile de deszăpezire în cazuri de urgenţă, arătând că astfel de cazuri sunt înregistrate în judeţele Ilfov, Giurgiu şi Călăraşi. Ambele autostrăzi, dar şi DN1 sunt ÎNCHISE traficului rutier. Alte 37 de drumuri naţionale şi 80 de drumuri judeţene sunt blocate, iar autorităţile NU permit trecerea maşinilor.   

Principalele declaraţii ale premierului Emil Boc

- de azi noapte, am dispus în discuţiile cu miniştrii de Interne şi Transporturilor să utilizeze şi infrastructura armatei pentru a ajuta la deszăpezire şi, acolo unde este posibil, cu maşinile sau tancurile cu şenile, pentru a interveni în situaţii de urgenţă

- în acest moment mai sunt oameni blocaţi in maşini. avem o situaţie dificilă la Uzum Giurgiu unde sunt oamenii blocaţi. Troienile sunt peste 3 metri, se avansează cu maximă dificultate, dar în maxim 2 ore vor ajunge acolo echipajele de intervenţie.

- după ora 18.00 se va menţine codul portocaliu de ninsori în unele judeţe. Rămânem încă într-o situaţie de urgenţa pentru salvarea vieţilor oamenilor rămaşi blocaţi în maşini.

- după ridicarea codului de ninsori urmează frig şi ger. Cer oamenilor să nu iasă din locuinţe, în călătorii.

- peste 340 de oameni au fost evacuaţi pe parcursul nopţii, în toată ţara, şi puşi la adăport. Alţii au refuzat evacuarea.

VEZI AICI SITUAŢIA UPDATATĂ A DRUMURILOR DIN ŢARĂ.

Nici în Capitală situaţia nu este detensionată. Codul portocaliu de ninsori şi viscol a închis Bucureştiul. Filtre ale poliţiştilor se află la fiecare intrare/ieşire  în/din  oraş şi permit numai urgenţelor să părăsească Bucureştiul.

VEZI AICI CARE ESTE SITUAŢIA ÎN CAPITALĂ

Trimiteţi imaginile surprinse de voi cu ninsorile, pe pagina noastră de Facebook, dar şi la adresa [email protected] sau [email protected]



×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close