Antena 3 CNN Actualitate Concluziile anchetei în cazul femeii sinucigaşe. Raed Arafat: Victima nu a colaborat verbal cu negociatorii pe tot parcusrul intervenţiei

Concluziile anchetei în cazul femeii sinucigaşe. Raed Arafat: Victima nu a colaborat verbal cu negociatorii pe tot parcusrul intervenţiei

Concluziile anchetei în cazul femeii sinucigaşe. Raed Arafat: Victima nu a colaborat verbal cu negociatorii pe tot parcusrul intervenţiei
Sursa foto: foto: AGERPRES
24 Mai 2015   •   15:19

Salteaua care a fost adusa din Argeş şi ar fi trebuit montată în locul în care a căzut femeia nu a fost umflată.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti au explicat de ce au luat această decizie: "În momentul în care ne pregăteam să o umflăm, echipa de negociatori a spus să încetăm orice demers pentru că femeia începuse să se agite".

În plus, aceştia au spus că astfel de saltele nu sunt potrivite pentru a atenua căderile de la distanţe mari, deoarece persoana care cade în gol pe saltea este aruncată cu putere lângă perna gonflabilă. Potrivit acestora, mulţi oameni au ajuns în scaun cu rotile în acest mod.

Raed Arafat a prezentat concluziile în cazul femeii care s-a sinucis: "A fost chemat medicul specialist psihiatru, care a evaluat victima şi care a concluzionat un posibil episod psihotic catatonic. Victima nerelaţionând doar non-verbal cu negociatorii fiind hidratată şi hrănită, dar fără să comunice deloc verbal cu negociatorii pe tot parcusrul intervenţiei."

Medicul Raed Arafat a vorbit şi despre posibilele cauze care au făcut-o pe femeie să recurgă la acest gest: "Istoricul patologic a victimei, decesul fiicei acesteia produs relativ recent  şi problemele personale legate de locul de muncă şi de veniturile salariale obţinute".

S-a explicat şi care a fost motivul pentru care platforma a fost ridicată, deşi a ajuns până la etajul şase din opt, în momentul în care victima a "început să se agite".

Medicul a vorbit şi despre etapele parcurse de negociatori pentru a o convinge să renunţe la gândul sinucigaş. "Negociatorii vorbeau unidirecţional cu victima încercând să o convingă să renunţe."

Declaraţiile psihologului care a spus că a putut ajunge până la victimă fără ca nimeni să îl oprească, nu au fost confirmate.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă este departamentul care a preluat acest caz, împreună cu poliţiştii din Capitală.

"Ne-am uitat inclusiv la procedurile care există în acest moment, pentru a vedea ce s-a respectat. Şi vreau să subliniezcă în aceste situaţii nu există o procedură fixă care se urmăreşte cap-coadă."

Raed Arafat le-a mulţumit celor care au participat la operaţiune, spunând că "s-au respectat toate tehnicile şi tacticile procedurale".

Psihologul Gabriel Diaconu, aflat la locul accidentului chiar în momentul producerii acestuia, a intervenit telefonic la Antena 3 pentru a explica atât procedurile la care au apelat negociatorii, dar şi cum a ajuns aproape de victimă.×
Subiecte în articol: calea victoriei sinucidere concluzii
Parteneri
2 octombrie, Sărbătoare de Sfântul Ciprian, izbăvitorul de vrăji
x close