Antena 3 CNN Actualitate Cozi uriașe la vulcanizările din țară. Șoferii au așteptat ore întregi să schimbe anvelopele

Cozi uriașe la vulcanizările din țară. Șoferii au așteptat ore întregi să schimbe anvelopele

Au fost cozi uriașe la vulcanizări, după ce a început să ningă în mai multe zone din țară. Șoferii au așteptat ore întregi pentru a schimba cauciucurile de vară cu cele de iarnă.

Cozi uriașe la vulcanizările din țară. Șoferii au așteptat ore întregi să schimbe anvelopele
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Noi 2023   •   09:32

A fost forfotă mare la vulcanizări, acolo unde șoferii s-au așezat la cozi uriașe și au așteptat chiar și trei ore pentru a schimba anvelopele.

La Suceava, mecanicii lucrează la foc continuu, iar șoferii care au amânat schimbarea anvelopelor și s-au lăsat surprinși de nămeți au fost nevoiți să stea la rând.

"Anul acesta au fost patru anotimpuri într-o săptămână. De obicei, le schimbam la sfârșit de noiembrie", a spus un șofer.

Cei mai norocoși schimbă roțile cu totul, însă cei care înlocuiesc doar anvelopele au de așteptat.

Citește și: Urgia albă a lovit România | Vântul puternic și viscolul au doborât mai mulți copaci, iar mașinile au rămas blocate în nămeți

Și la vulcanizarea de la intrarea în municipiul Brașov s-au strâns la coadă zeci de mașini, iar situația a fost similară și în Drobeta-Turnu Severin.

Vremea a făcut ravagii în țară. A fost cod roșu de vreme rea în sudul țării, iar în mai multe regiuni sunt în vigoare coduri galbene și portocalii.

La Constanța, zeci de copaci au fost puși la pământ de rafalele care au depășit 100 km/h. 

Reactorul 1 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă a fost deconectat din cauza vântului puternic, la fel și turbinele eoliene din zona județului Constanța. 

Este iarnă în toată regula în mai multe județe din țară, mai ales în zona montană unde s-a depus strat consistent de zăpadă, iar mulți dintre șoferii care nu și-au echipat mașinile cu cauciucuri de iarnă au ajuns în șanț. 

Zăpada a făcut circulația impracticabilă pe DN1. Mai multe mașini cu cauciucuri de vară  au derapat și au ajuns pe marginea drumului.   În județul Buzău, mai multe mașini au rămas pur și simplu blocate în nămeți. 

×
Subiecte în articol: anvelope de iarna şoferi vreme rea
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close