Antena 3 CNN Actualitate Crin Antonescu: Nelson Mandela, unul dintre cei mai mari oameni de stat ai timpurilor noastre

Crin Antonescu: Nelson Mandela, unul dintre cei mai mari oameni de stat ai timpurilor noastre

Crin Antonescu: Nelson Mandela, unul dintre cei mai mari oameni de stat ai timpurilor noastre
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    06 Dec 2013   •   14:25

Nelson Mandela a fost o personalitate fascinantă, unul dintre cei mai mari oameni ai timpurilor noastre, iar lumea este mai săracă odată cu dispariţia sa dintre noi, a declarat, vineri, preşedintele Senatului, Crin Antonescu, potrivit unui comunicat de presă, citat de Agerpres.

În opinia preşedintelui Senatului, Mandela a fost părintele unei naţiuni, un simbol al luptei anti-rasiale, dar şi „un luptător fervent pentru drepturile omului, pentru libertate”.

„Aprig adversar al apartheidului, Nelson Mandela a fost primul preşedinte al Africii de Sud ales prin vot universal, într-un scrutin larg reprezentativ şi cu participare multirasială. Guvernarea lui Mandela s-a caracterizat prin combaterea rasismului instituţionalizat, a sărăciei şi a inegalităţii” se arată în mesajul lui Antonescu.

„Trebuie să ne inspirăm din devotamentul său faţă de umanitate, din înţelepciunea şi determinarea sa pentru a încerca să construim, fiecare dintre noi, o lume mai bună”, a mai precizat preşedintele Senatului.

×
Subiecte în articol: Crin Antonescu Nelson Mandela
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close