Antena 3 CNN Actualitate CTP: "Știrea săptămânii nu este domnul Cîțu, este domnul Mîțu. Deși domnul Cîțu este mort politic"

CTP: "Știrea săptămânii nu este domnul Cîțu, este domnul Mîțu. Deși domnul Cîțu este mort politic"

Știrea săptămânii nu este "domnul Cîțu", ci este "domnul Mîțu", a spus gazetarul Cristian Tudor Popescu.

CTP: "Știrea săptămânii nu este domnul Cîțu, este domnul Mîțu. Deși domnul Cîțu este mort politic"
Sursa foto: GRIGORE POPESCU-AGERPRES/FOTO
de Georgiana Adam    |    14 Noi 2021   •   23:59

"Așa se face că știrea săptămânii nu este domnul Cîțu, ci este domnul Mîțu. Domnul Mîțu care a murit. A murit în spital, fapt trist, se investighează cazul, o să vedem dacă este vorba de malpraxis acolo, dacă este vorba de o măsură medicală neprofesionistă (...). Deși domnul Cîțu este mort politic în momentul de față", a spus Cristian Tudor Popescu, potrivit digi24.ro.

"Lumea este interesată, pentru că, de fapt, mai mult sau mai puțin subconștient, oamenii au un sentiment de ușurare cumva, un sentiment nemărturisit, subconștient, acolo zace, în adâncul ghețarului freudian, jos, un sentiment de "bine că i se poate întâmpla și unui ins de felul acesta". 

Oamenii aceștia cu vizibilitate mare de obicei au și bani mai mulți, au o situație materială mai bună decât simplul cetățean și atunci există o bucurie, acolo, ascunsă undeva înlăuntrul omului, că iată, și ăstuia i se poate întâmpla, nu e ferit de moarte, și cumva asta îl mai ogoiește pentru viața lui care e departe de a fi atât de strălucitoare și de plină ca a unei vedete", a explicat CTP.

"Dacă trecem la domnul Cîțu, suntem în ceea ce se cheamă ferpar, așa se numea rubrica de la România liberă dinainte de 1989, unde erau unii care stăteau și căutau nume. Așteptau de ani de zile să-l găsească pe ăla mort. 

Lumea voia să știe cine a mai murit. Și aici e o bucurie interioară: uite, domnule, ăla a murit, îl știam eu demult, și eu trăiesc! Am fost colegi de generație. Este bucuria de a supraviețui, aceia nefiind neapărat dușmani ai respectivului", a continuat gazetarul Cristian Tudor Popescu. 
 

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close