Antena 3 CNN Actualitate Cristian Tudor Popescu, reacție acidă în cazul hocheiștilor care au cântat imnul secuiesc

Cristian Tudor Popescu, reacție acidă în cazul hocheiștilor care au cântat imnul secuiesc

Cristian Tudor Popescu a reacționat în cazul gestului de la meciul de hochei România - Ungaria de la Campionatul Mondial când hocheiștii naționalei au cântat imnul secuiesc.

Cristian Tudor Popescu, reacție acidă în cazul hocheiștilor care au cântat imnul secuiesc
Sursa foto: Facebook
de Gabriel Dano    |    11 Mai 2022   •   21:37

Doar trei hocheiști din naționala României au făcut notă discordantă și au refuzat să cânte alături de ceilalți sportivi.

Potrivit gazetarului Cristian Tudor Popescu, c episodul de la Mondialul din Slovenia nu este o trădare din partea sportivilor români.

"România a pierdut în fața Ungariei, 2-4, cum a pierdut, de altfel, toate meciurile de la Campionatul Mondial. Imnul României nu putea fi intonat, pentru că regulamentul prevede asta doar pentru echipa învingătoare. Unii au cântat imnul Ținutului Secuiesc. Dar de cântat, se cântă la victorie... Cum să faci cor în limba maghiară, adică a adversarilor, după ce ai pierdut meciul, în loc să te duci în tăcere la vestiar?
Nu cred că e cazul ca incidentul de la finalul meciului de hochei Ungaria-România să fie considerat incalificabil, infamie, trădare și altele asemenea. Dar cred că hocheiștii români de etnie maghiară care l-au produs ar putea fi sancționați cu suspendarea din națională", a scris Cristian Tudor Popescu în GSP.

„Nu pot însă să înțeleg și să tolerez gestul infam al hocheiștilor din naționala României care au cântat așa-zisul imn al Ținutului Secuiesc”, a reacționat vicepremierul Sorin Grindeanu.

Într-o postare pe Facebook, politicianul de la PSD spune că „este un afront și o lipsă nerușinată de respect față de România, față de români și față de tricolor. Și sper ca lucrurile să nu rămână nepedepsite. Cer Federației Române de Hochei, Ministerului Sportului și tuturor celorlalți factori responsabili să ia măsuri urgente pentru a aplica cele mai dure sancțiuni după acest gest incalificabil.”

Naționala de hochei este formată în majoritate din sportivi români de etnie maghiară.

 

×
Subiecte în articol: Cristian Tudor Popescu
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close