Antena 3 CNN Actualitate Cristian Tudor Popescu, despre evenimentele din SUA: O lovitură de stat, este echivalentul lui 9/11! Seamănă cu mineriadele

Cristian Tudor Popescu, despre evenimentele din SUA: O lovitură de stat, este echivalentul lui 9/11! Seamănă cu mineriadele

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu spune că evenimentele din Statele Unite ale Americii reprezintă o lovitură de stat care pune în pericol democrația și care seamănă cu mineriadele din România.

Cristian Tudor Popescu, despre evenimentele din SUA: O lovitură de stat, este echivalentul lui 9/11! Seamănă cu mineriadele
Sursa foto: Agerpres
de Milena Niță    |    07 Ian 2021   •   09:50

"Donald Trump i-a instigat în mod evident pe cei pe care vedem acum năvălind, distrugând templul democrației americane, Capitoliul", a spus gazetarul Cristian Tudor Popescu, potrivit ştirileprotv.ro, adăugând că seamănă şi cu vremea mineriadelor.

CTP, despre situaţia din SUA: Este o lovitură de stat!

"Având în vedere că de două luni și jumătate, am repetat până m-a luat capul, acest ins este capabil de orice și iată că asta se întâmplă, că poate recurge la orice mijloace. Este o lovitură de stat", a punctat gazetarul.

Totodată, CTP pune sub semnul întrebării modul în care au intrat protestatarii în Capitoliu în condițiile în care SUA "luptă cu terorismul pe tot globul".

"O lovitură de stat, firește că are o definiție. E vorba de sprijinul armatei, a unor organizații de forță, modalității de forță, și aici aş spune un lucru. Cum a fost posibil să pătrundă aceşti indivizi în Capitoliu. 

Popescu: E vorba de sprijinul Armatei. Cum au pătruns indivizii în Capitoliu?

Vorbim de America, țara care luptă cu terorismul pe tot globul, și acești teroriști au pătruns în templul democrației americane, nestingheriți. (…) Aici e problema. Probabil că printre forțele, printre instituțiile de forță ale Statelor Unite, poliție, Garda Națională… 

Aceste instituţii care ar fi trebuit să nu permită așa ceva, păi este echivalentul lui 9/11. Numai că acum avioanele pornesc din interiorul Statelor Unite. Practic, au spart citadela democrației americane, Capitoliul", a explicat Cristian Tudor Popescu.
 

×
Subiecte în articol: Cristian Tudor Popescu
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close