Antena 3 CNN Actualitate Cultură Actorul Emil Hossu a fost înmormântat la Cimitirul Bellu

Actorul Emil Hossu a fost înmormântat la Cimitirul Bellu

Actorul Emil Hossu a fost înmormântat la Cimitirul Bellu
Sursa foto: Foto: INTACT Images
28 Ian 2012   •   14:05
Actorul Emil Hossu a fost înmormântat la Cimitirul Bellu din Capitală, în jurul orei 14:00.  Nume mari ale scenei româneşti au venit vineri seară pentru a-i aduce un omagiu actorului Emil Hossu.

Actorul a fost condus pe ultimul drum în aplauzele celor prezenţi. 'Am pierdut un frate, îl strigam 'fratello'. Milu, cum îi spuneam noi, emana iubire şi dragoste, era plin de idei. Te încărcai pozitiv când vorbeai cu el. Din câte ştiu nu s-a văitat niciodată, când am auzit vestea am rămas şocat eu şi familia mea', a declarat Ion Dichiseanu.
 


La slujba de înmormântare au fost prezenţi printre alţii actorii Mircea Diaconu, Monica Ghiuţă, George Ivaşcu, Florin Zamfirescu, Gelu Niţu, Horaţiu Mălăele, George Mihăilă, Vladimir Găitan. De asemenea şi-au luat rămas bun de la Emil Hossu studenţii săi.

Actorul Ion Haiduc a evocat personalitatea celui dispărut, caracterizându-l drept 'un agitat, un activ, un neastâmpărat, un mare actor'. El a vorbit şi despre modul în care Emil Hossu a murit - pe scenă.
   
'Toată lumea spune că asta că îşi doreşte un actor. E un pic de adevăr de la Moliere, care ne-a dat primul exemplu. Probabil că pentru un actor este un maximum de lucru pe care şi-l poate dori, dacă moartea e de dorit', a mai spus Haiduc.

Actorul Emil Hossu a murit miercuri seară, în urma unui stop cardiac, în incinta Teatrului Nottara, unde se pregătea să urce pe scenă pentru a juca în spectacolul 'Aniversarea', spectacol care, spre finele anului trecut, s-a jucat cu casa închisă la Barbican Centre din Londra şi în care juca alături de 16 colegi, printre care şi soţia lui, Catrinel Dumitrescu.

×
Subiecte în articol: emil hossu înmormântare
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close