Antena 3 CNN Actualitate Cultură Leonard Cohen, "mutat" de Tuborg pe stadion: Organizatorii celor două evenimente, în conflict

Leonard Cohen, "mutat" de Tuborg pe stadion: Organizatorii celor două evenimente, în conflict

Leonard Cohen, "mutat" de Tuborg pe stadion: Organizatorii celor două evenimente, în conflict
27 Aug 2009   •   22:32

Leonard Cohen nu va mai concerta în Piaţa Constituţiei din Bucureşti. Locaţia concertului ce urmează să aibă loc pe 4 septembrie a fost modificată din cauza unui conflict purtat între organizatorii acestui eveniment şi cei ai festivalului "Tuborg Green Fest".

Compania Events, care se ocupă de concertul lui Leonard Cohen, a mutat show-ul pe stadionul Iolanda Balas Soter, acuzând Emagic şi Tuborg că organizează un festival "la doar 500 de metri distanţă şi în aceeaşi zi", informează Mediafax.

Festivalul "Tuborg Green Fest" este programat să înceapă tot pe 4 septembrie, în Parcul Izvor. Reprezentanţii Events susţin că, în acest fel, desfăşurarea în condiţii optime a spectacolului lui Cohen devine "imposibilă".

"Concertele lui Leonard Cohen se ascultă cu mâna pe buze, pentru a păstra tăcerea, cu ochii închişi, pentru a degusta atmosfera. Pur şi simplu nu putem risca, în Piaţa Constituţiei, ca peste "Hallelujah" şi "Dance Me to the End of Love" să se audă muzica unui întreg festival din parcul Izvor", a declarat Sorina Burlacu, director general Events, citat de sursa precizată.

"Festivalul a fost anunţat pe 22 iulie, după aproape trei luni de la punerea în vânzare a biletelor pentru concertul lui Leonard Cohen (5 mai). Soluţiile propuse de Tuborg şi Emagic, producătorul festivalului, după săptămâni de negocieri, şi anume orientarea scenelor şi a sistemelor de sonorizare în direcţii diferite sunt nerealiste. Discuţiile purtate cu reprezentanţii Primăriei Capitalei în ceea ce priveşte decalarea intervalelor orare ale celor două concerte nu au dus, din păcate, la niciun rezultat. Nu ştim dacă această situaţie este rezultatul neglijenţei sau nepăsării celor două companii, dar, din respect pentru muzică şi pentru spectatori, am hotărât schimbarea locaţiei, pentru a avea un concert în condiţii optime", a mai declarat Burlacu.

Reprezentanţii Emagic, susţin, însă, că aceste acuzaţii creează o imagine falsă în rândul presei şi a publicului, menită să mascheze o serie de probleme interne existente în cadrul companiei Events.

"Noi am expus detaliile tehnice companiei Events şi am discutat cu reprezentanţii acesteia şi cu Primăria Bucureşti toate aceste detalii, concluzia oficialităţilor locale fiind, de asemenea, că cele două spectacole pot coexista fără probleme", a declarat Laura Coroianu, CEO Emagic.

Neînţelegerile dintre cele două companii au dus, astfel, la mutarea concertului Leonard Cohen pe stadionul Iolanda Balas Soter. Cât priveşte vizibilitatea locurilor la spectacol, reprezentanţii Events au dat asigurări că aceasta nu va suferi modificări, ci va fi păstrată în funcţie de categoria biletului achiziţionat. Cu toate acestea, însă, amplasarea sectoarelor va fi uşor diferită.

Leonard Cohen va concerta pentru a doua oară în Bucureşti. La precedentul spectacol au asistat circa 10.000 de oameni.


Antena3.ro




×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close