Antena 3 CNN Actualitate Cultură Măsuri de criză: NBC diminuează costurile cu ajutorul lui Jay Leno

Măsuri de criză: NBC diminuează costurile cu ajutorul lui Jay Leno

Măsuri de criză: NBC diminuează costurile cu ajutorul lui Jay Leno
09 Dec 2008   •   22:15

Jay Leno, prezentatorul emisiunii ?"The Tonight Show"?, difuzată în România de Antena3, va lucra în continuare pentru NBC. Acesta va prezenta o nouă emisiune la ora de maximă audienţă când alte posturi difuzează filme sau seriale mult mai costisitoare. Jeff Zucker, directorul grupului NBC Universal, a declarat pentru New York Times că ia în considerare măsuri de reducere a costurilor şi de restructurare. Noua emisiune a lui Jay Leno este una dintre ele.
În ultima perioadă, Leno a fost curtat de mai multe posturi de televiziune. Prezentatorul nu a putut să refuze, însă, oferta pe care i-a făcut-o NBC. Acesta va prezenta, contra unei sume deloc neglijabile de peste 30 de milioane de dolari anual, o emisiune cu un format similar "The Tonight Show", dar care va incepe cu o oră şi jumătate mai devreme.
Chiar dacă salariul lui Leno este enorm, costul noului show este cu mult mai mic decât cel pentru achiziţionarea filmelor sau serialor care erau în mod normal difuzate la acea oră.
Printre măsurile luate de conducerea grupului NBC se numără reducerea orelor de programe proprii ale NBC, precum şi renunţarea la 3% dintre angajaţi pentru a diminua costurile operaţionale în 2009, informează Huffington Post.
Criza din presa americană a făcut, luni, cea mai mare victimă, după ce compania Tribune a anunţat că a depus actele de faliment, la numai un an după ce a fost cumpărată de miliardarul Sam Zell cu 8,2 miliarde dolari.Unele dintre cele mai mari ziare din America au intrat sub incidenţa falimentului, printre care Chicago Tribune, Los Angeles Times şi Baltimore Sun, dar şi peste 20 de televiziuni.
Jay leno a intervievat numeroase persoane celebre, prin care şi Barack Obama, preşedintele-ales al Statelor Unite. Urmăriţi interviul postat pe site-ul YouTube.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Jay Leno criza economica
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close