Antena 3 CNN Actualitate Cultură Scrisoarea emoționantă a lui Leonard Cohen pentru muza sa care a murit

Scrisoarea emoționantă a lui Leonard Cohen pentru muza sa care a murit

Scrisoarea emoționantă a lui Leonard Cohen pentru muza sa care a murit
07 Aug 2016   •   15:23

Celebrul cântăreț canadian Leonard Cohen i-a scris o ultimă scrisoare emoționantă muzei sale muribunde Marianne Ihlen, a dezvăluit un apropiat de-al acesteia, citată de The Guardian.

Ihlen, despre care Cohen a scris în melodiile  So Long, Marianne și Bird on a Wire, a murit în Norvegia, pe 29 iulie, la vârsta de 81 de ani.

Cohen a cunoscut-o pe insula grecească Hydra, în anii 60, iar cei doi au devenit iubiți. Melodia So Long, Marianne a apărut în 1967 oe albumul Songs of Leonard Cohen. 

Prietena bună a doamnei Ihlen, Jan Christian Mollestad a luat legătura cu Cohen ca să-l anunțe că aceasta e pe moarte. "În doar două ore a venit o scrisoare de la Leonard pentru Marriane. I-am dat-o a doua zi, era conștientă și era așa de fericită că-i scrisese", a povestit Mollestad.

Acesta i-a citit scrisoarea lui Cohen înainte ca Marianne să moară. "Scria, Ei bine, Marianne, am ajuns la vârsta la care suntem atât de bătrâni și corpurile noastre cedează și cred că te voi urma foarte curând. Să știi câ sunt atât de aproape în urma ta încât dacă îți întinzi mâna, mă poți atinge. Știi că te-am iubit mereu pentru frumusețea și înțelepciunea ta, dar nu trebuie să mai spun ceva pe tema asta, pentru știi deja. Acum vreau să-ți urez călătorie plăcută. La revedere, prietenă dragă. Dragoste nemărginită, ne vom vedea pe drum". 

La două zile distanță de acest moment, Marianne a murit. A fost înmormântată vineri. 

 

×
Subiecte în articol: Leonard Cohen
Parteneri
Greva generală continuă cu aproape 87% dintre angajații din învățământ
x close