Antena 3 CNN Actualitate Cultură Scrisoarea emoționantă a lui Leonard Cohen trimisă către muza sa cu puțin timp înainte ca această să moară: Te voi urma curând

Scrisoarea emoționantă a lui Leonard Cohen trimisă către muza sa cu puțin timp înainte ca această să moară: Te voi urma curând

Scrisoarea emoționantă a lui Leonard Cohen trimisă către muza sa cu puțin timp înainte ca această să moară: Te voi urma curând
11 Noi 2016   •   04:51

LEONARD COHEN A MURIT joi la vârsta de 82 de ani. În urmă cu doar trei luni, artistul suferea o mare pierdere. Iubita sa din tinerețea murea. Atunci Leonard Cohen i-a scris o ultimă scrisoare emoționantă muzei sale muribunde Marianne Ihlen.

Ihlen, despre care Cohen a scris în melodiile  So Long, Marianne și Bird on a Wire, a murit în Norvegia, pe 29 iulie, la vârsta de 81 de ani.

Cohen a cunoscut-o pe insula grecească Hydra, în anii 60, iar cei doi au devenit iubiți. Melodia So Long, Marianne a apărut în 1967 oe albumul Songs of Leonard Cohen. 

Prietena bună a doamnei Ihlen, Jan Christian Mollestad a luat legătura cu Cohen ca să-l anunțe că aceasta e pe moarte. "În doar două ore a venit o scrisoare de la Leonard pentru Marriane. I-am dat-o a doua zi, era conștientă și era așa de fericită că-i scrisese", a povestit Mollestad.

Acesta i-a citit scrisoarea lui Cohen înainte ca Marianne să moară. "Scria, Ei bine, Marianne, am ajuns la vârsta la care suntem atât de bătrâni și corpurile noastre cedează și cred că te voi urma foarte curând. Să știi câ sunt atât de aproape în urma ta încât dacă îți întinzi mâna, mă poți atinge. Știi că te-am iubit mereu pentru frumusețea și înțelepciunea ta, dar nu trebuie să mai spun ceva pe tema asta, pentru știi deja. Acum vreau să-ți urez călătorie plăcută. La revedere, prietenă dragă. Dragoste nemărginită, ne vom vedea pe drum". 

La două zile distanță de acest moment, Marianne a murit.

Leonard Cohen a murit joi, la vârsta de 82 de ani.

 

×
Subiecte în articol: Leonard Cohen
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close