Antena 3 CNN Actualitate Cum s-ar putea trezi judecătoarea din dosarul Telepatia exclusă din magistratură

Cum s-ar putea trezi judecătoarea din dosarul Telepatia exclusă din magistratură

Cum s-ar putea trezi judecătoarea din dosarul Telepatia exclusă din magistratură
22 Feb 2016   •   20:46

Curtea de Apel Bucureşti, instanţa unde lucrează judecătoarea Camelia Bogdan, consideră că este ilegal ca magistraţii să predea cursuri de formare profesională.
Iar un judecator aflat intr-o situatie similara Cameliei Bogdan, a fost declarat incompatibil.  Adica risca sa fie dat afara din magistratura.

Este vorba despre Georgiana Pulbere de la Curtea de Apel Constanţa care a fost declarată incompatibilă pentru prestare de activităţi în calitate de formator pentru o firmă privată.

"În anul 2012, GEORGIANA PULBERE (în calitate de prestator - formator) a încheiat un contract civil cu S.C. OMNIATEST PLUS S.R.L. (în calitate de beneficiar), având ca obiect elaborarea și susținerea suportului de curs de formare profesională în domeniul achizițiilor publice, în valoare totală de 1.370 Lei."
sursă: www.integritate.eu/Comunicatul Agenţiei Naţionale de Integritate.

Deși judecătoarea Pulbere a atacat raportul ANI la Curtea de Apel Bucureşti, judecatorii CAB au dat dreptate inspectorilor ANI si au declarat-o incompatibilă pe Georgiana Pulbere. Aceasta nu ar fi trebuit sa participe la cursuri de formare profesională.

Dacă şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va avea aceeaşi opinie, judecătoarea va fi exclusă din magistratură.

Iar cazul de incompatibilitate este identic cu cel al judecătorului Camelia Bogdan. Conform Grupului de Investigaţii Politice, aceasta a participat ca lector la cursuri de instruire in cadrul unui program al   Ministerului Agriculturii. Contractul a fost încheiat cu o societate intermediară. Mai mult însă, Camelia Bogdan a luat banii în programul derulat de Ministerul Agriculturii, parte civilă in dosarul Telepatia, cauză pe care o judeca. De-aici şi un al doilea motiv care ar duce la sesizarea Agenţiei Naţionale de Integritate. De data aceasta pentru conflict de interese.

Deoarece Antena3 a trimis un email în acest sens către ANI şi reprezentanţii instituţiei nu răspundeau la telefon, reporterul Antena 3 Ana-Maria Roman s-a deplasat la sediul agenţiei pentru a vedea dacă inspectorii s-au sesizat din oficiu.



×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close