Antena 3 CNN Actualitate Cuplurile necăsătorite, vizate de o nouă lege. Ce a decis ministrul Justiției

Cuplurile necăsătorite, vizate de o nouă lege. Ce a decis ministrul Justiției

Cuplurile necăsătorite, vizate de o nouă lege. Ce a decis ministrul Justiției
Sursa foto: foto: pixabay.com
01 Aug 2016   •   16:30

Declaraţie uimitoare a ministrului Justiţiei. În opinia Ralucăi Prună, cuplurile care trăiesc fără căsătorie, indiferent de sexul partenerilor, au nevoie de protecţie oferită de lege.

Ministrul Justiţiei şi-a exprimat public poziţia faţă de demersurile judecate la CCR, care vor fi decise în septembrie, şi anume definirea familiei prin căsătoria dintre un bărbat şi o familie - pe de o parte şi recunoaşterea căsătoriilor gay - pe de altă parte. Raluca Prună considera că iniţiativa de a specifica din cine este format cuplul căsătorit restrânge noţiunea de familie la români, în loc să o protejeze, potrivit b1.ro.

"Eu ca ministru am discutat despre acest lucru cu ocazia audierilor şi am spus atunci că, în opinia mea, România nu trebuie să se individualizeze, să se singularizeze pe scena europeană în această materie. Şi aş aminti faptul că există numeroase state în care a fost recunoscut parteneriatul civil chiar şi între persoane de acelaşi sex, în România nu este cazul nici măcar pentru persoane de sex opus. Poziţia mea este aceea pe care am exprimat-o şi în cursul audierii mele, înainte să îmi preiau mandatul, că este un subiect de societate care este sensibil, dar este un subiect de societate pe care nu trebuie să îl ocolim. Aceste persoane au nevoie de o protecţie. De o protecţie de la lege. Legislaţia noastră civilă defineşte căsătoria ca pe uniunea formală dintre un bărbat şi o femeie. Or, eu cred că aici - asta este o opinie personală, care ţine cont de o agendă europeană şi de ceea ce au făcut şi alte state membre - trebuie să ţinem seama că avem numeroase situaţii care implică cetăţeni români şi că, în fond, legea nu face altceva decât să pună într-o normă ceva care este răspândit la scara societăţii'', a afirmat Raluca Prună.

×
Subiecte în articol: Raluca Prună
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close