Antena 3 Actualitate Horaţiu Moldovan: Suntem pe curbă plată. Suma vârfurilor are un trend descendent

Horaţiu Moldovan: Suntem pe curbă plată. Suma vârfurilor are un trend descendent

27 Apr 2020   •   18:21
Horaţiu Moldovan: Suntem pe curbă plată. Suma vârfurilor are un trend descendent

Horaţiu Moldovan susține că numărul cazurilor de coronavirus în România ar putea intra pe un trend descendent. Secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii a arătat că situația s-a îmbunătățit față de 12 aprilie şi suma vârfurilor acestei curbe are un trend uşor descendent.

„Statul a făcut foarte mult pentru că a reuşit să gestioneze în aceste două luni rata infecţiilor care s-a menţinut într-un ritm de creştere moderat, într-un ritm de creştere de tip logaritmic.

Nu au existat explozii exponenţiale, aşa cum s-a întâmplat în Spania, Italia, Franţa, Germania. Deci ratele de îmbolnăvire sunt acceptabile în România, comparativ cu aceste ţări, şi rata de mortalitate este mică, aproximativ cinci la sută, comparativ în Spania – 10 la sută, Italia – 13 la sută, Franţa – 14 la sută, iar rata de vindecări este importantă în România, aproape 30 la sută, în timp ce în SUA este doar 12 la sută, iar în Franţa - 27 la sută. Sigur există şi rate mai bune de vindecare, în Germania – 70 la sută.

Dar ne înscriem într-o categorie foarte bună comparativ cu tabloul european şi acest lucru este consecinţa gestiunii acestei epidemii de către autorităţile statului”, a spus Moldovan la Digi 24.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close